פסטה ברוטב עגבניות (צילום: יהודה לוי, ויקטורי)
פסטה ברוטב עגבניות. את הארוחה של היום הילדים יאהבו במיוחד | צילום: יהודה לוי, ויקטורי

זמן ההכנה: כ-20 דקות

פסטה ברוטב עגבניות

המרכיבים:
400 גרם פסטה יבשה
מלח
4 כפות שמן
בצל קצוץ
3 שיני שום
חצי ק"ג עגבניות, חתוכות לקוביות
קורט בזיליקום יבש
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור
קורט פפריקה חריפה

אופן ההכנה:
1. מחממים סיר גדול עם הרבה מים. מוסיפים את הפסטה ומעט מלח ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים את הפסטה, שוטפים במים קרים, מוסיפים כף שמן ומערבבים.
2. מוסיפים לאותו הסיר 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
3. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה.
4. מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומבשלים כ-10 דקות.
5. מוסיפים את הפסטה המוכנה לסיר ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות על אש קטנה מאוד (או לאפות בתנור על 120 מעלות).

סלט כרוב

המרכיבים:
רבע כרוב לבן
ענף סלרי
2 שיני שום, כתושות
מלח
מיץ מחצי לימון
שמן

אופן ההכנה:
1. קוצצים דק את הכרוב והסלרי.
2. מוסיפים שום, מלח, מיץ לימון ושמן, מערבבים ומגישים.