מחבתיות ופתיתים (צילום: יהודה לוי, ויקטורי)
הארוחה של היום. קצת מכל דבר - והכל טעים טעים | צילום: יהודה לוי, ויקטורי

זמן הכנה: 30 דקות

לביבות של ירקות

המרכיבים:
2 תפוחי אדמה
2 גזרים גדולים
בצל יבש
חופן פטרוזיליה קצוצה
4 ביצים טרופות
כף שמן
2 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
חצי כפית אבקת אפייה
פירורי לחם
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. מגרדים בפומפייה את תפוחי האדמה, הגזרים והבצל.
2. מוסיפים את הפטרוזיליה, הביצים טרופות, השמן, הקמח והתבלינים ומערבבים.
3. יוצרים קציצות שטוחות בגודל בינוני, טובלים בפירורי לחם ומטגנים במעט שמן משני הצדדים (כ-6 דקות). מוציאים לנייר סופג.

פתיתים עם בצל

המרכיבים:
400 גרם פתיתים
2 בצלים, קצוצים
3 כפות שמן
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
מעט אורגנו יבש

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל ואורגנו.
2. מוסיפים מים רותחים ביחס של כוס ורבע מים על כל כוס של פתיתים, ומביאים לרתיחה.
3. מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש קטנה מאוד כ-5 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

סלט ירקות בלאדי

המרכיבים:
עגבנייה
צנונית
קולרבי
פטרוזיליה או נענע, קצוצות
מלח
שמן
מיץ לימון

אופן ההכנה:
1. חותכים גס את העגבנייה, הצנונית והקולרבי.
2. מערבבים את הירקות עם הפטרוזיליה או הנענע ומתבלים במלח, שמן ומיץ לימון.