פריטטת תירס פיקנטית  (צילום: יהודה לוי, ויקטורי)
פריטטת תירס פיקנטית. לא בתמונה: פירה וסלט | צילום: יהודה לוי, ויקטורי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

פריטטת תירס פיקנטית

המרכיבים:
5 כפות שמן
בצל גדול קצוץ
קישוא חתוך לקוביות
4 שיני שום קצוצות
קופסה של תירס מתוק
4 כפות קמח
4 ביצים
קורט פלפל שאטה יבש
מלח
פלפל שחור
2 בצלים ירוקים קצוצים

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת שמתאימה לתנור ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הקישואים והשום.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. בכלי נפרד מערבבים את התירס עם הקמח והביצים.
4. מתבלים ומוסיפים את הבצל הירוק.
5. יוצקים הכל למחבת ומנערים מעט, שהכל יתערבב.
6. מטגנים עוד דקה ומעבירים לתנור החם. אופים עד השחמה.

פירה ירקות שורש

המרכיבים:
בצל קצוץ
מעט שמן, לטיגון
מלח
פלפל שחור
4 תפוחי אדמה, קלופים
2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
4 שיני שום, קלופות
כף מיונז

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עד להשחמה ומתבלים במלח ופלפל.
2. מבשלים את תפוחי האדמה, הגזרים והשום בהרבה מים עם מלח, עד שהם מתרככים. מסננים ומרסקים במעבד מזון. מתבלים במלח, פלפל ומיונז.
3. מוסיפים את הירקות המרוסקים לבצל המטוגן ומערבבים.

סלט עגבניות עם סלרי

המרכיבים:
2 עגבניות
ענף סלרי
עלים מענף נענע
שן שום
מלח
מיץ מחצי לימון
שמן זית

אופן ההכנה:
קוצצים את העגבניות, הסלרי, הנענע והשום.
מתבשלים במלח, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים.