תפוחי אדמה עם צ'ילי קון קרנה (צילום: יהודה לוי, ויקטורי)
צ'ילי קון קרנה, מוגש עם תפוחי אדמה בסגנון מדורה | צילום: יהודה לוי, ויקטורי

זמן הכנה: כ-15 דקות
זמן בישול: שעה

צ'ילי קון קרנה הודו

המרכיבים:
200 גרם שעועית שחורה, ששרתה לילה במים ובושלה כשעה וחצי, עד לריכוך (שומרים מעט ממי הבישול)
400 גרם בשר הודו, חתוך לקוביות של ס"מ
מעט שמן לטיגון
בצל גדול, חתוך לקוביות
פלפל ירוק, חתוך לקוביות
1 גזר, חתוך לקוביות
1 ענף סלרי, קצוץ לקוביות קטנות
חצי ק"ג עגבניות מרוסקות טריות
1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות
כף כמון
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
מלח

אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר כבד את הבצל והפלפל הירוק עד שהם מתרככים מעט.
2. מוסיפים את הגזר ומאדים יחד עוד 5 דקות.
3. מוסיפים את העגבניות, הסלרי והפלפל החריף ומביאים לרתיחה.
4. מתבלים את הרוטב, מוסיפים את קוביות ההודו ומבשלים יחד כ-5 דקות.
5. מוסיפים את השעועית עם מעט ממי הבישול שלה, ומבשלים כשעה עד שהרוטב מצטמצם והתבשיל מוכן.

תפוחי אדמה בסגנון מדורה

המרכיבים:
4 תפוחי אדמה גדולים
חופן מלח גס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. מפזרים את המלח על תבנית אפייה ומסדרים עליו את תפוחי האדמה.
3. אופים כשעה, עד שהתפוחי האדמה שחומים ורכים.
4. להגשה: חוצים את תפוחי האדמה ויוצקים עליהם את הצ'ילי קון קרנה.

סלט חסה ובצל (צילום: יהודה לוי, ויקטורי)
והנה סלט של חסה ובצל, בשביל הוויטמינים והרעננות | צילום: יהודה לוי, ויקטורי

סלט חסה ובצל

המרכיבים:
8 עלי חסה טריים, קרועים גס
חצי בצל סגול, פרוס דק
מיץ מחצי לימון
מלח
שמן

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים ומגישים.