פילה דג זהבון  (צילום: יהודה לוי, אוכל טוב)
פילה זהבון בציפוי פריך לצד פירה גזר ותפוחי אדמה | צילום: יהודה לוי, אוכל טוב

פילה זהבון

4 מנות, זמן עבודה: 15 דקות, זמן הכנה כולל: 40 דקות

מרכיבים:
1/2 כוס קמח
1 ביצה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
1/2 כפית אורגנו יבש
כוס מים
500 גרם פילה דג זהבון
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מערבבים קמח, ביצה, מים ותבלינים.

2. חותכים את פילה הדג לחצאים, מתבלים במעט מלח וטובלים בטמפורה (בלילת הקמח והתבלינים).

3. מטגנים במחבת על חום בינוני, 3 דקות את הצד הראשון ו-2 דקות את הצד השני.

פירה תפוח אדמה וגזר

מרכיבים:
4 תפוחי אדמה קלופים
2 גזרים קלופים וחתוכים
4 שיני שום קלופות
קורט מלח
כף מיונז

אופן ההכנה:

1. מחממים מים בסיר, מוסיפים את הירקות ומעט מלח ומבשלים עד לריכוך.

2. מוציאים את הירקות ומסננים.

3. מרסקים במעבד מזון, מתבלים במלח, פלפל ומיונז.

סלט ירוק

מרכיבים:
6 עלי חסה
ענף סלרי
שן שום
מיץ מחצי לימון
כף שמן
מלח

אופן ההכנה:

1. קוצצים את החסה, הסלרי והשום.

2. מערבבים ומתבלים בלימון ומלח.

3. מסדרים בצלחת הגשה ויוצקים מעל כף שמן.