שניצל ופתיתים  (צילום: יהודה לוי, אוכל טוב)
שניצל הודו פריך, פתיתים עם בצל וסלט עגבניות | צילום: יהודה לוי, אוכל טוב

שניצל הודו בציפוי פריך

זמן הכנה: חצי שעה

מרכיבים:
500 גרם שניצל הודו פרוס דק
כוס פירורי לחם
ביצה טרופה
קורט מלח
קורט פלפל

אופן ההכנה:

1. מתבלים את נתחי ההודו במלח ופלפל, טובלים בביצה ואז טובלים בפירורי לחם. מנערים מעודף פירורים.

2. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים 2-3 דקות מכל צד על חום בינוני, עד לקבלת צבע זהוב. 

פתיתים

רכיבים:
400 גרם פתיתים
2 בצל יבש קצוץ
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
קורט אורגנו יבש
3 כפות שמן
1/2 ליטר מים רותחים

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים, מתבלים במלח, פלפל ואורגנו.

2. מוסיפים מים רותחים ביחס של כוס ורבע מים לכוס פתיתים.

3. מביאים לרתיחה נוספת, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על כמעט רתיחה למשך כ-5 דקות.

4. מכבים את האש ומשאירים מכוסה ל-10 דקות.

סלט עגבניות  (צילום: יהודה לוי, אוכל טוב)
סלט עגבניות ופטרוזיליה. כיפי ומרענן | צילום: יהודה לוי, אוכל טוב

סלט עגבניות ופטרוזיליה

מרכיבים:
2 עגבניות
1/2 בצל
חופן פטרוזיליה
מיץ מחצי לימון
מלח
כף שמן

אופן ההכנה:

1. חותכים את העגבניות לפלחים, את הבצל לחצאי ירח ואת הפטרוזיליה קוצצים גס.

2. מוסיפים מלח ומיץ לימון ומערבבים. מסדרים בצלחת ויוצקים מעט שמן מעל.