פסטה בתנור (צילום: יהודה לוי, אוכל טוב)
פסטה בתנור. לא תאמינו כמה פשוט להכין | צילום: יהודה לוי, אוכל טוב

פסטה בתנור עם גבינה בולגרית

מרכיבים:
350 גרם פסטה
200 גרם גבינה בולגרית קשה
2 עגבניות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
שן שום כתושה
קורט אורגנו

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה עד למצב 'אל דנטה' (טיפה קשה).

מגרדים על פומפייה את העגבניות ואת הגבינה.

מערבבים את העגבניות והגבינה ביחד עם הפסטה, השום והתבלינים.

אופים בתנור על 180 מעלות כ-20 דקות.

חצאי קישואים אפויים

מרכיבים:
3 קישואים קטנים חצויים
קורט מלח
קורט פלפל
מעט תימין
מעט שמן

אופן ההכנה:

מתבלים את הקישואים, מטפטפים שמן מעל ואופים בתנור חם על 190 מעלות במשך 10 דקות. 

סלט חצילים ועגבניות  (צילום: יהודה לוי, אוכל טוב)
סלט חצילים ועגבניות. הכי טעים | צילום: יהודה לוי, אוכל טוב

סלט חציל ועגבניות

מרכיבים:

1/2 חציל (את החצי השני ניתן לשמור במקרר)
עגבנייה חצויה
4 שיני שום לא קלופות 
1/2 פלפל חריף (אופציה)
חופן קטן של כוסברה קצוצה
מיץ מחצי לימון
כף שמן זית
קורט מלח
פלפל שחור
3 כפות שמן סויה או קנולה

אופן ההכנה:

חורצים את חצי החציל ומסדרים על תבנית עם חצאי העגבניות.

מתבלים במלח ושמן, ואת העגבניות בלבד מתבלים גם בפלפל.

מוסיפים את שיני השום ואופים בתנור כ-25 דקות על 180 מעלות.

מוציאים את הירקות האפויים. מרוקנים את מחצית החציל, קולפים את העגבניות וקוצצים גס יחד עם שיני השום.

מוסיפים את הכוסברה, מתבלים בלימון ומתקנים מלח, מסדרים בצלחת ומתבלים בשמן זית. מגישים חם.

 

כרוב מוקפץ (צילום: יהודה לוי, אוכל טוב)
תוספת קלילה ומקורית לכל ארוחה. כרוב מוקפץ | צילום: יהודה לוי, אוכל טוב

כרוב מוקפץ

מרכיבים:
1/2 כרוב חתוך לשערות
בצל חתוך לגפרורים
2 שיני שום קצוצות גס
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מלח
4 כפות שמן

אופן ההכנה:

מחממים מחבת עם שמן ומקפיצים את הבצל עד להשחמה קלה.

מוסיפים את הכרוב והשום, מרככים 3 דקות בחום גבוה.

מתבלים בפפריקה ובמלח, מגישים חם.