מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פידאוס ונקניקיות בסיר אחד

איך אנחנו אוהבים את האטריות הדקיקות האלה, או כמו שקוראים להן אצלנו - פידאוס. השבוע עידית נרקיס כ"ץ הכינה אותן עם נקניקיות איכותיות (יש דבר כזה) והרבה ירקות. יופי של סיר מזין וטעים לפתוח איתו את השבוע

|mako אוכל| פורסם07:00
פידאוס ונקניקיות בסיר אחד (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

היום כבר הרבה יותר קל להשיג נקניקיות איכותיות ללא חומרים משמרים ואותיות לא מזוהות ברשימת המרכיבים. אפשר למצוא אותן במעדניות ואון-ליין אצל יצרני נקניקיות ישראליים מקומיים, ואם כבר מחליטים לאכול נקניקיות - כדאי להשקיע בכאלו טובות.

המצרכים :

  • 2 עגבניות
  • בצל
  • 2 שיני שום
  • 200 גרם (חצי חבילה) אטריות דקיקות (או 200 גרם פסטת קפליני דקיקה שבורה למקטעים קצרים)
  • 300 גרם נקניקיות איכותיות, פרוסות לעיגולים (או חתוכות לחצאי עיגולים אם ילדים אוכלים מהמנה)
  • רבע כפית פפריקה מעושנת
  • חבילה קטנה של רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • כוס אפונה קפואה
  • מלח לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1מתחילים בלטפל בירקות. חורצים איקס בתחתית על עגבנייה ומניחים בקערה. יוצקים מעליהן מים רותחים מהקומקום ונותנים להן לעמוד במים 3-4 דקות. מסננים, מצננים מעט ומקלפים את הקליפה. קוצצים את העגבניות הקלופות לקוביות קטנות. קוצצים את הבצל וכותשים או מגררים את שיני השום.

2מחממים מחבת סוטאז' גדולה. מחממים 1-2 כפות שמן זית ומוסיפים את האטריות (הפידאוס). מטגנים, תוך כדי ערבוב תמידי כחמש דקות עד שהן משחימות. מוציאים את האטריות לצלחת נפרדת.

3מוסיפים עוד קצת שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הנקניקיות, ומטגנים אותן עד שמתחילות להשחים. מוסיפים גם את השום, העגבניות והפפריקה המעושנת ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה נוספת. מוסיפים רסק ונותנים ערבוב אחרון.

לבלוג של עידית -טעים!

4מחזירים את הפידאוס למחבת, מוסיפים מים רותחים ואפונה קפואה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור 10 דקות. אחרי 5-6 דקות של בישול אפשר להתחיל לבדוק אם המים התאדו. כעבור 10 דקות פותחים את המכסה ובודקים - האם האטריות התרככו מספיק (אם לא - מוסיפים עוד קצת מים ומבשלים במסכה סגור). אם האטריות רכות ויש עדיין מעט מים במחבת, מבשלים עם מכסה פתוח כדקה או שתיים עד שהמים מתאדים. מגישים מיד.

פידאוס ונקניקיות בסיר אחדפידאוס ונקניקיות טובות. שיהיה בתיאבון|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

בתאבון

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il