מה צריך כדי להכין?

לתערובת הקציצות:

600 גרם בשר טחון לקציצות

3 שיני שום כתושות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

3 כפות שבולת שועל דקה רמי לוי

1 ביצה

1 כפית מלח + 1 כפית פלפל שחור

1 כף ראס אל חנות רמי לוי

1 כף פפריקה מתוקה

שמן זית לצלייה

מרכיבים לרוטב:

2 כפות שמן זית

1 קופסא קרם קוקוס

1/2 שקית שעועית ירוקה עדינה רמי לוי

1-2 כוסות כוסות מים

1 צנצנת פלפל קלוי רמי לוי מסונן מנוזלים רמי לוי

1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות

5 שיני שום שלמות

תבלינים:

1 כפית כורכום רמי לוי

1 כפית צ'ילי גרוס רמי לוי

1 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש

1 כפית מלח

קציצות בקר פיוז'ן (צילום: בן יוסטר)
קציצות בקר פיוז'ן | צילום: בן יוסטר

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי הקציצות בקערה עד לתערובת אחידה.
  2. יוצרים קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג.
  3. מניחים במחבת מעט שמן זית וצורבים את הקציצות מעט משני הצדדים.
  4. בסיר מניחים שמן זית, ג'ינג'ר, מלח, כורכום, צ'ילי, בצל ושיני שום.
  5. מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 3 דקות ומוסיפים קרם קוקוס, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים שעועית ירוקה ומעל קציצות ופלפל קלוי. מוסיפים מים עד 3/4 גובה הקציצות.
  6. מבשלים בכיסוי חלקי של הסיר עד לצמצום נוזלים ועד שהקציצות מבושלות.