מה צריך כדי להכין?

1 ק"ג תערובת בשר טחון לקציצות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/3 כוס כוסברה קצוצה

1 כפית מלח

1 כף זעתר עם שומשום רמי לוי

1 כף ראס אל חנות רמי לוי

1 בצל קטן קצוץ דק

3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק מאוד

לירקות הקלויים:

2 בצלים חתוכים לרבעים

2 עגבניות חתוכות לחצאים

3 פלפלים חריפים ירוקים

שמן זית להברשה

לצד הקבב:

מערבבים יחד:

1/2 כוס טחינה גולמית רמי לוי

מיץ מחצי לימון

1 כפית מלח

מים עד לסמיכות הרצויה

קבב שף עם עשבי תיבול (צילום: בן יוסטר)
קבב שף עם עשבי תיבול | צילום: בן יוסטר

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את מרכיבי הקבב בקערה גדולה ויוצרים קציצות קבב מוארכות מעט.
  2. מניחים על מגש משומן, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  3. לאחר שעה מברישים פלאנצ'ה בשמן זית.
  4. צולים בצלים, עגבניות ופלפלים חריפים.
  5. מסירים את הירקות מהאש ובאותה הפלאנצ'ה צולים את הקבב עד להשחמה מכל צדדיו.
  6. מגישים את הירקות הצלויים לצד הקבב וצלוחית טחינה מתובלת.