מה צריך כדי להכין?
1 קילו גולאש פרימיום
1/4 כוס שמן זית
1 כוס יין אדום
1 כף כמון טחון רמי לוי
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם (בערך כפית מכל אחד)
3 כפות סילאן טבעי רמי לוי
1 כפית צ'ילי גרוס רמי לוי
2 שקיות ערמונים בואקום רמי לוי
ירקות:
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
1 כרישה חתוכה גס
5 פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
7 שיני שום שלמות
5 גזרים חתוכים לרבעים
3 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס
אופן ההכנה:
- בסיר מניחים את שמן הזית ואת רצועות הבצל ואת הכרישה הקצוצה, מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 3 דקות ומוסיפים את קוביות הבשר.
- מטגנים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא משנה צבע ומוסיפים את התבלינים היבשים, הגזרים והסלרי, ממשיכים לערבב ומוסיפים את היין האדום, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות.
- מוסיפים את הפטריות, הערמונים, הסילאן ומים - עד לכיסוי של כל המרכיבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי עד שהבשר נימוח. אם רוצים רוטב סמיך יותר, מבשלים ללא כיסוי עד שרוטב נהיה סמיך יותר.
- מגישים חם לצד כוס יין אדום.