מה צריך כדי להכין?

1 קילו גולאש פרימיום

1/4 כוס שמן זית

1 כוס יין אדום

1 כף כמון טחון רמי לוי

מלח ופלפל שחור, לפי הטעם (בערך כפית מכל אחד)

3 כפות סילאן טבעי רמי לוי

1 כפית צ'ילי גרוס רמי לוי

2 שקיות ערמונים בואקום רמי לוי

ירקות:

2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות

1 כרישה חתוכה גס

5 פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים

7 שיני שום שלמות

5 גזרים חתוכים לרבעים

3 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס

צלי חורפי מפנק (צילום: בן יוסטר)
צלי חורפי מפנק | צילום: בן יוסטר

אופן ההכנה:

  1. בסיר מניחים את שמן הזית ואת רצועות הבצל ואת הכרישה הקצוצה, מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 3 דקות ומוסיפים את קוביות הבשר.
  2. מטגנים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא משנה צבע ומוסיפים את התבלינים היבשים, הגזרים והסלרי, ממשיכים לערבב ומוסיפים את היין האדום, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות.
  3. מוסיפים את הפטריות, הערמונים, הסילאן ומים - עד לכיסוי של כל המרכיבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי עד שהבשר נימוח. אם רוצים רוטב סמיך יותר, מבשלים ללא כיסוי עד שרוטב נהיה סמיך יותר.
  4. מגישים חם לצד כוס יין אדום.