כשאני מארחת אני אוהבת להכין סלט כרוב, זה ירק אחד, די גדול, שמפיק כמעט לבדו סלט טעים אשר מספיק להאכיל כמות גדולה של אנשים, זה תמיד "סוגר לי פינה". אפשר להוסיף לו רק תיבול, כמו סויה ודבש למשל או שמן מלח ולימון – וזה מספיק. אני הוספתי לו מעט ירקות נוספים שלא מכבידים על ההכנה והופכים אותי לטיפה יותר מעניין, מגוון ומזין.

סלט כרוב ושומר (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט כרוב ושומר. שדרוג מעניין | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט כרוב ושומר

המרכיבים:
1/2 כרוב
1 שומר
1 גבעול סלרי עם העלים
חופן חמוציות ללא סוכר, קצוצות מעט
חופן שקדים פרוסים או קצוצים, קלויים קלות
מלח
פלפל שחור
3 כפות שמן זית
1 לימון סחוט

אופן ההכנה:

1. פורסים דק את הכרוב והשומר, אפשר לעזות זאת באמצעות מנדולינה.

2. מערבבים יחד את כל המרכיבים.

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

>> לכל המתכונים לפסח
>> מתכונים של שפים לחג
>> 6 עוגות מצטיינות לפסח