הבת הקטנה שלי סיימה יפה את שלב הטעימות, ועברה לאוכל אמיתי. פירות וירקות היא כבר אוכלת, וגם דייסות, טחינה ושקדייה עברו יפה. מה היא אוהבת? בינתיים הכל, עוד לא סירבה לשום מאכל שהגשתי לה, חוץ מדבר אחד: ביצים. את החלבון היא לא מצליחה ללעוס, החלמון נדבק לה ללשון, מקושקשת לא טעימה לה - בקיצור, לא משנה מה עשיתי, הביצה נפלטה מהפה כלעומת שנכנסה אליו. מהאתגר הזה נולד המתכון הבא: פנקייקס קטנטנים וטעימים, שבמרקם אין בהם זכר לביצה, ובטעם הם הצליחו לכבוש את הקטנה, ולא פחות מזה - גם את אמא שלה.

פנקייק תפוחים בריא (צילום: אסף רונן)
פנקייק תפוחים. הדרך הכיפית ביותר לצרוך ביצה (סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

מיני פנקייק תפוחי עץ (ללא לקטוז)

המרכיבים:
1 ביצה אורגנית
1 כפית שקדייה
1 תפוח עץ מגורר (עדיף להשתמש בתפוח אדום ומתוק, אבל גם עם ירוק זה טעים)
קורט קינמון
1/4-1/3 כוס קמח כוסמין מלא (למתכון ללא גלוטן אפשר להמיר בקמח קינואה)
2 כפות מים (לפי הצורך, לא חובה)
מעט שמן קוקוס לטיגון
מעט סירופ מייפל להגשה

אופן ההכנה:

1. טורפים את הביצה היטב, מוסיפים את השקדייה וטורפים יחד. מוסיפים את התפוח המגורר ואת הקינמון ומערבבים.

2. מוסיפים את הקמח בשלבים תוך כדי ערבוב, עד שכולו נטמע בתוך הבלילה. יש לשים לב לא לערבב יותר מדי. אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים מעט מים.

3. מחממים מעט שמן קוקוס במחבת גדולה ומטגנים יחידות בגודל כף שטוחה, בעובי 1/2-1 ס"מ עד להשחמה משני הצדדים. מגישים חם עם סירופ מייפל.

קצת על המרכיבים:

שקדייה: ממרח שעשוי משקדים, מאוד טעים, עשיר בברזל, בסידן ובחומצות שומן חיוניות. באופן עקרוני עדיף לא לחמם אותו, כדי לשמור על איכות חומצות השומן שבו, אבל גם בחימום תו עדיין מקבלים ממנו את המינרלים החשובים.

קמח כוסמין: כוסמין הוא סוג של חיטה שיש בה פחות גלוטן. בגלל החשיפה הגבוהה של כולנו לגלוטן אני ממליצה בכל מקום שאפשר למצוא תחליפים ללא גלוטן או דלים בגלוטן. אני משתמשת בקמח כוסמין, למרות שאת המתכון הזה אפשר להכין גם עם קמח ללא גלוטן כמו קמח קינואה או קמח אורז מלא.

שמן קוקוס: הפן הבריאותי של שמן הקוקוס שנוי במחלוקת, כיוון שהוא בעיקרו שומן רווי. אלה המאמינים שהוא בריא (ואני ביניהם) בהיותו שומן רווי מהצומח עושים בו שימושים שונים, החל בקוסמטיקה וכלה בבישול ואפייה. שמן קוקוס מגיע במצב צבירה מוצק בטמפרטורת החדר (תזכורת: הטמפרטורה בחדר לא ממוזג בארץ בחודשי הקיץ אינה טמפרטורת החדר, והשמן יהיה נוזלי בתנאים אלה). ניתן להשיג בחנויות הטבע.

צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלים: שרה זיידמן, 054-4677202

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

מזדהים עם הסיפור? אוהבים את המתכון? תנו בלייק!

>> והנה לכם ממולאים בפחות משעה
>> את אפליקציית המתכונים שלנו כבר הורדתם?