הדרך הכי בריאה לאכול תפוח אדמה היא בגרסה האפויה שלו. גרסאות שונות כמו צ'יפס (אפוי) או גראטן נחשבות למושחתות יותר מבחינה בריאותית, בגלל כמויות גבוהות של שומן. זה איתגר אותי לנסות "להכשיר" את הגראטן ממנה מושחתת למנה בריאה.

גראטן תפוחי אדמה, בצל ובטטה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
גראטן תפוחי אדמה, בצל ובטטה. הגרסה השפויה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מה עשיתי? הוספתי בטטות ובצלים לחגיגה, החלפתי את השמנת המתוקה בחלב קוקוס רזה ובכמות קטנה יחסית. המנה יצאה טעימה ועשירה ממש כאילו השתמשתי בשמנת. התוצאה הסופית - מנה חגיגית, פרווה, טעימה, קרמית, מתוקה ובריאה.

גראטן תפוחי אדמה, בצל ובטטה

המרכיבים:
4 תפוחי אדמה
1 בטטה
2 בצלים
1/2 כוס מי קוקוס / חלב קוקוס
1/2 כפית חרדל גרגירים
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. פורסים דק מאוד את תפוחי האדמה, הבטטה והבצלים.

2. מערבבים בקערית קטנה את חלב הקוקוס, החרדל, השום, המלח והפלפל.

3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

4. מרכיבים את המנה: בתבנית מתאימה מניחים שכבה של תפוחי אדמה, ובעזרת מברשת מורחים אותם בתערובת חלב הקוקוס. מוסיפים שכבה של בטטה ומורחים מתערובת חלב הקוקוס, אחריה שכבה של בצל ושוב מברישים בנוזל הקוקוס וחוזר חלילה עד שנגמרים המרכיבים.

5. אופים מכוסה בנייר אלומיניום (אני אוהבת לשים מתחת לנייר האלומיניום נייר אפייה) במשך 25 דקות, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 20 דקות עד לריכוך והשחמה של המנה מלמעלה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

>> כל המתכונים לפסח
>> סמבוסק גבינות הכי טעים שיש