נשנושי גבינה לשבועות - יש שיקראו להם "לחמניות גבינה" או סוג של בורקס גבינה - אבל מה שבטוח זה שהם מאוד קלים להכנה, טעימים ונחטפים בצ'יק! אפשר להכין כמות ולהקפיא.

על הגבינות – אפשר להכין אותם מסוגים שונים של גבינות קשות. אני מעדיפה לשלב שני סוגים של גבינות עזים שנחשבות בריאות יותר. אפשר למצוא את הגבינות השונות באחוזי שומן שונים. תמיד כדאי שגבינה אחת תהיה קשה יותר והשניה מעט מלוחה יותר.

הקמח – תמיד עדיף להשתמש בקמח מלא, אבל בגלל שבמתכון הזה אין כמות רצינית של קמח, אז זה ממש לא מורגש. יש אפשרות להכין אותם גם עם קמח ללא גלוטן לרגישים לגלוטן.

חטיפי גבינת עיזים וזיתים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
חטיפי גבינת עזים וזיתים. אפשר גם בלי גלוטן | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מרכיבים:
250 גרם גבינת קשקבל עזים
150 גרם גבינת פטה עזים
1 ביצה טרופה
1/2 כוס קמח כוסמין מלא
2-3 כפיות טפנד זיתים או 8 זיתים קצוצים דק
מעט פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

1. מגררים את הגבינות לקערה בינונית, מוסיפים את יתר המרכיבים (חוץ מהשומשום) ומערבבים היטב עד לקבלת בצק מעט דביק אבל שנוח לעבוד איתו.

2. קורצים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של 1.5 ס"מ, טובלים במעט שומשום ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק קטן בין כדור לכדור.

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות מלמעלה. מצננים ומגישים.

חטיפי גבינת עיזים וזיתים 2 (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צ'יק צ'אק והם מוכנים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו ג'לי ביתי
>> מתכונים לשבועות