חנוכה בפתח ואנחנו כבר מחכים ללבב לביבות. הלביבות המסורתיות מכילות רק תפוחי אדמה ומטוגנות בשמן - לא שיא הבריאות, וכדאי לשדרג אותן מבחינה בריאותית. אז האפשרות להחליף את תפוחי האדמה בירק אחר קיימת, ואפשר להכין לביבות נהדרות מבטטה, מתירס, או מסלק. הפעם החלטתי להישאר עם תפוחי האדמה ופשוט להוסיף להם משהו מזין יותר.

יש גם את עניין הטיגון. אז עם כל הכבוד לנס פך השמן, אנחנו נשתמש בממש מעט שמן ונאפה את הלביבות. כך תתקבל תוצאה בריאה יותר. 

לביבות קינואה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
לביבות קינואה ותפוחי אדמה. לא חייבים להתחיל לטגן ברגע שחנוכה מגיע | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קצת על המרכיבים:

קינואה ועדשים יחד מבטיחים לנו חלבון מלא ואיכותי.

גרעיני חמנייה מעשירים את המתכון בחלבון ובחומצות שומן איכותיות.

שקדייה היא ממרח שקדים, עשירה בברזל ובסידן, מאוד בריאה ומומלצת. כדי להפיק ממנה את מירב הערכים התזונתיים כדאי להימנע מלחמם אותה, אבל גם אם נחמם עדיין נקבל את המינרלים החשובים.

לביבות תפוחי אדמה וקינואה אפויות

המרכיבים:
1 כוס קינואה
1/3 כוס עדשים צהובות
2 תפוחי אדמה מאודים
1/3 כוס גרעיני חמנייה (אם זה מיועד לילדים, אפשר לטחון או לקצוץ את הגרעינים)
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 ביצים
2 כפות שקדייה
כמון
1.5 כפיות מלח
אגוז מוסקט
פירורי לחם מלא (או מקמח כוסמין מלא) ו/או שומשום מלא לציפוי

אופן ההכנה:

1. שוטפים במסננת דקה את הקינואה והעדשים, מסננים ושמים בסיר בינוני. מוסיפים 3/4 2 כוסות מים רותחים ומבשלים כ-25 דקות, עד שהמים נספגים.

2. מעבירים את הקינואה והעדשים לקערה גדולה, מוסיפים את תפוחי האדמה ומועכים יחד בממעך פירה ידני. מוסיפים את גרעיני החמניה, הבצל והשום ומערבבים.

3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). בקערית קטנה ונפרדת טורפים את שתי הביצים עם השקדיה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לקערה הגדולה.

4. מתבלים ומערבבים היטב. צרים כדורים בגודל בינוני מהתערובת, טובלים אותם בפירורי לחם, מניחים בתבנית אפיה משומנת קלות (עדיף בשמן זית). מועכים מעט את הכדורים עד לקבלת לביבות בעובי 1 ס"מ.

5. אופים במשך 20 דקות ומגישים.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות בקר אפויות ועסיסיות
>> עוד קצת דיאטה: קציצות עם המון ירקות