
קציצות אורז ועשבי תיבוליש שתי אפשרויות להכין את הקציצות/לביבות האלה. הראשונה היא להכין אורז, והשנייה היא להשתמש באורז שנשאר מארוחה קודמת. כך או כך, התוצאה היא קציצה מלאה ירוקים ועם הדבר הכי כיפי: אורז בטיגון קל שנהיה קריספי![]() צילום: שי וזדיאס, mako אוכל |
המצרכים (14 מנות):
אופן ההכנה:1מבשלים את האורז: מחממים היטב סיר. מוסיפים את שמן הזית, האורז והמלח ומערבבים היטב עד שהאורז יהיה עטוף בשמן. מוסיפים את המים, מערבבים וסוגרים עם מכסה. מביאים לרתיחה. 2מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים כ-13 דקות. מסירים מהאש. 3משאירים את הסיר סגור לעוד כ-5 דקות. מעבירים לקערה רחבה ומצננים. 4קוצצים דק את כל עשבי התיבול (בסך הכל כוס אחת של עשבים אחרי הקיצוץ) ומגררים את העגבניות בפומפייה. 5בקערה גדולה מערבבים היטב את האורז עם עשבי התיבול והעגבנייה עם הביצים, הפרמזן וקמח העדשים, מכסים בניילון נצמד ומעברים למקרר לחצי שעה לפחות. 6מחממים היטב מחבת טפלון רחבה ומוסיפים מעט שמן לטיגון. 7מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצה, פוחסים בעדינות ומניחים במחבת. מטגנים כ-2 דקות מכל צד, על לקבלת צבע שחום אבל לא שרוף (וחוזרים על הפעולה עד סיום התערובת). 8מניחים על צלחת עם נייר סופג ואוכלים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |