אוכל
אוכל

גונדי "קיפודים" טבעוני

במטבח הפרסי יש גונדי ויש קציצות עם אורז, שזכו לכינוי "קציצות קיפודים" בגלל האורז שבתוכן שקופץ בבישול החוצה כמו קוצים. הקציצות האלו הן שילוב של שניהם, והן גם טבעוניות ונטולות גלוטן. בקיצור - ניצחון

|mako אוכל| פורסם07:00
גונדי קיפודים טבעוני (צילום: שי וזדיאס, mako אוכל)
צילום: שי וזדיאס, mako אוכל
Rating:4.580reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-12 קציצות:

  • 1 כוס קמח חומוס (קלוי או לא קלוי)
  • 1 בצל
  • צרור פטרוזיליה קטן
  • חופן עלי סלרי
  • רבע כפית כורכום
  • רבע כפית הל טחון
  • חצי כפית כוסברה יבשה טחונה
  • רבע כפית כמון
  • כפית וחצי מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • חצי כוס אורז יסמין

למרק:

  • חצי בצל
  • 2 גזרים קלופים, פרוסים גס
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים גס
  • 3 קישואים קטנים
  • 1 כף שמן זית
  • צרור פטרוזיליה קטן, קצוץ
  • 2 כפיות מלח גס
  • 2 ליטר מים

אופן ההכנה:

>>מתכונים לפסח

1מכינים את תערובת הקציצות: טוחנים היטב במעבד מזון את הבצל ועשבי התיבול.

2בקערה רחבה מערבבים את קמח החומוס וכל התבלינים. מוסיפים את התערובת הטחונה של הבצל ועשבי התיבול וגם את השמן והאורז ומערבבים היטב לקבלת עיסה סמיכה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

3מכינים את המרק: קוצצים את הבצל. קולפים את הגזרים וחותכים גס אותם ואת הסלרי. בעזרת מזלג חורצים את הקישואים לאורכם (מתקבלים פסים חרוטים) וחותכים אותם לפרוסות רחבות.

4מחממים היטב סיר רחב. מוסיפים את שמן הזית והירקות ומערבבים היטב. מטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול, המלח והמים ומביאים לרתיחה.

5מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומבשלים כחצי שעה.

6מסננים את המרק ושומרים את הירקות בצד להגשה.

קיפודי גונדי טבעוניקיפודי גונדי טבעוני|צילום: שי וזדיאס, mako אוכל

7מחזירים את הסיר עם המרק המסונן לכיריים. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר. יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג בעזרת ידיים מעט רטובות, ומכניסים בזהירות למרק הרותח. מכסים, מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה.

8מבשלים 25 דקות, ומגישים עם הירקות.

*אם אתם לא מתכוונים לאכול את הגונדי-קיפודים מיד, מומלץ להוציא בזהירות את הקציצות לכלי נפרד, ורק בעת ההגשה ליצוק עליהן מרק. זאת משום שאם הקציצות יישארו במרק החם הוא עלול להסמיך מאוד מהעמילן של החומוס, ולהפוך לדייסה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il