
פלאפל עדשים עם מנגולד ואגוזי מלךתקראו לזה קציצות, לביבות או פלאפל, הכדורים הירוקים האלו כל כך טעימים, מזינים ומשביעים - שלמי בכלל אכפת השם. אפשר לטגן או לאפות, וטיפ קטן: אם יש לכם קטניות מונבטות הן יכולות לעבוד פה יופי![]() צילום: ענבל כבירי, mako אוכל |
המצרכים (3 מנות):
אופן ההכנה:1משרים את העדשים ללילה, או לפחות ל-8 שעות. מסננים. 2מעבירים למעבד המזון את העדשים, המנגולד, הבצל, הסלרי ואגוזי המלך, וטוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה רחבה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. 3מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים שמן עד לגובה של כסנטימטר. 4יוצרים מהתערובת כדורים בגודל בינוני (בקוטר של כ-3 ס"מ) ופוחסים אותם לקבלת קציצה רחבה בקוטר כ-4-5 ס"מ. 5כשהשמן חם מניחים בתוכו את קציצות הפלאפל, מנמיכים מעט את הלהבה ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שהכדורים משחימים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים. * לגרסה אפויה: מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומושחים אותו במעט שמן זית. אופים את הכדורים כ-12 דקות או עד שהם מזהיבים, מצננים ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |