מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פלאפל עדשים עם מנגולד ואגוזי מלך

תקראו לזה קציצות, לביבות או פלאפל, הכדורים הירוקים האלו כל כך טעימים, מזינים ומשביעים - שלמי בכלל אכפת השם. אפשר לטגן או לאפות, וטיפ קטן: אם יש לכם קטניות מונבטות הן יכולות לעבוד פה יופי

|mako אוכל| פורסם10:26
פלאפל עדשים עם מנגולד ואגוזי מלך (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (3 מנות):

  • 1 כוס עדשים ירוקות, מנומרות או שחורות (או 2 כוסות עדשים מונבטות)
  • חבילת עלי מנגולד (6-8 עלים), קצוצים גס
  • 1 בצל קטן, קלוף וחתוך גס
  • 2-3 גבעולי סלרי (כולל העלים)
  • שני שליש כוס אגוזי מלך
  • חצי כפית מלח
  • שמן צמחי לטיגון (מומלץ להשתמש בשמן תירס)

אופן ההכנה:

1משרים את העדשים ללילה, או לפחות ל-8 שעות. מסננים.

2מעבירים למעבד המזון את העדשים, המנגולד, הבצל, הסלרי ואגוזי המלך, וטוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה רחבה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

3מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים שמן עד לגובה של כסנטימטר.

4יוצרים מהתערובת כדורים בגודל בינוני (בקוטר של כ-3 ס"מ) ופוחסים אותם לקבלת קציצה רחבה בקוטר כ-4-5 ס"מ.

5כשהשמן חם מניחים בתוכו את קציצות הפלאפל, מנמיכים מעט את הלהבה ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שהכדורים משחימים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים.

* לגרסה אפויה: מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומושחים אותו במעט שמן זית. אופים את הכדורים כ-12 דקות או עד שהם מזהיבים, מצננים ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il