אוכל
אוכל

תבשיל פטריות עם גריסי פנינה

הקיץ הגיע באמצע החורף? לא נורא. תשאירו את הבשר לגולאש שתכננתם להכין במקפיא, ובמקום זה קחו מתכון למנה קלה ומשביעה של גריסי פנינה מוקפצים עם פטריות ויוגורט. כי זה מה שעושים כשהקיץ נוחת במפתיע

|mako אוכל| פורסם07:23
תבשיל פטריות עם גריסי פנינה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.425reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 100 גרם גריסי פנינה
  • 2 כפות שמן זית
  • חבילת פטריות, חתוכות גס
  • 3 פטריות פורטובלו, חתוכות גס
  • 3 גבעולי תימין
  • שן שום, קצוצה
  • 125 מ"ל יין לבן יבש (חצי כוס)
  • כף לימון כבוש
  • כף מיץ לימון
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמנת חמוצה להגשה

אופן ההכנה:

1מרתיחים מים בסיר, שוטפים את הגריסים ומבשלים 30 דקות, עד שהם רכים. מסננים ומניחים בצד.

2מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הפטריות והתימין עד לריכוך, כ-4 דקות. מוסיפים את השום ואחרי דקה את היין ומצמצמים על אש בינונית-נמוכה כ-5 דקות.

3אחרי שלב הצמצום מוסיפים את גריסי הפנינה, הלימון הכבוש, מיץ הלימון, 2 כפות פטרוזיליה, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.

4מגישים עם שמנת חמוצה ומעט פטרוזיליה קצוצה.

>> בשבוע שעבר הכנו כאן סלט חורפי של עדשים שחורות עם חצילים ויוגורט

>> שפרד'ס פאי הוא המתכון הכי טוב שאתם לא מכינים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il