
קציצות בקר ברוטב מנגולד ושעועית לבנהקציצות בקר עם בצל ופטרוזיליה ברוטב של מנגולד ושעועית לבנה - ארוחת צהריים סופר בריאה שלא דורשת שום תוספת אחרת בצלחת, בזכות רוטב שהוא כל כך עשיר וטעים, שהוא יכול להפוך למנה טבעונית מעולה בפני עצמו![]() צילום: אסף רונן, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):
לקציצות:
אופן ההכנה:1מבשלים את השעועית בהרבה מים עד לריכוך, כשעה-שעה וחצי. מסננים. 2מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים את שמן הזית, המנגולד הקצוץ והתבלינים. מטגנים עד שהמנגולד צרוב ומרוכך - 5 דקות על אש גבוהה ועוד כ-10 דקות על אש נמוכה. 3מצננים ומרסקים במעבד המזון (מי שמכין תבשיל טבעוני, מומלץ לטחון כמחצית מהמנגולד - ראו הערה בסוף). 4משאירים בצד 3 כפות מהמנגולד המרוסק, ואת השאר מחזירים לסיר. מוסיפים לסיר את השעועית המבושלת, מלח לפי טעמכם ואת כוס המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות. 5מכינים את הקציצות: מרסקים במעבד המזון את הבצל והפטרוזיליה. מערבבים בקערה רחבה את הבשר הטחון, 3 כפות המנגולד הטחון ששמרנו בצד, הפטרוזיליה והבצל הטחונים. מוסיפים את פירורי הלחם, הביצה והמלח ומערבבים היטב. 6יוצרים קציצות ומניחים אותן ברוטב זו לצד זו. מטלטלים בזהירות את הסיר כך שהקציצות יכוסו ברוטב, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 15-20 דקות. * שימו לב: אפשר לוותר על הקציצות - תבשיל השעועית הלבנה והמנגולד הוא מנה טבעונית בפני עצמה. במקרה כזה, מרסקים רק חצי מהמנגולד וחצי משאירים לא טחון, כדי שיהיה "גוף" לתבשיל. תגיות:קציצות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |