אוכל
אוכל

משולשי פילו ממולאים בגבינות

לא משנה אם תגישו את המשולשים האלה לצד פשטידות מפוארות או פסטות מושקעות, הם יחוסלו עד הפירור האחרון - לשילוב כזה של מעטפת פריכה ומתפצחת ומילוי עשיר ומפנק פשוט אי אפשר לסרב

|mako אוכל| פורסם07:00
משולשי פילו ממולאים (צילום: בועז לביא, mako אוכל)
צילום: בועז לביא, mako אוכל
Rating:4.656reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • חבילת עלי פילו מופשרים
  • שליש כוס שמן זית להברשה
  • 100 גרם עלי תרד
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל קטן
  • 200 גרם ריקוטה
  • 200 גרם גאודה עיזים מגוררת
  • רבע כוס פרמזן מגורדת
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל

להברשה מעל:

  • חלמון טרוף עם כף מים
  • שומשום
  • קצח

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

2קוצצים את הבצל, ומטגנים אותו במעט שמן עד שמתרכך. מוסיפים למחבת תרד ומבשלים כמה דקות עד שמאבד נוזלים ומצטמצם. מוסיפים פטרוזיליה, מתבלים ומורידים מהאש.

>> מתכונים לשבועות

3מערבבים בקערה ריקוטה, גאודה, פרמזן, ביצה, מלח ופלפל.

4מוסיפים לתערובת הגבינות את הירקות, מתבלים ומערבבים.

5פורסים עלה פילו על השיש ומברישים אותו בשמן. מניחים מעליו עוד שני עלים, כשגם אותם מברישים בשמן (כל אחד בנפרד).

6חותכים את עלי הפילו ל-4 רצועות (בצורת מלבנים דקים).

7מניחים כף מהמילוי בקצה רצועה ומקפלים באלכסון לצורת משולש. ממשיכים לקפל לאורך כל הרצועה ומניחים כל משולש בתבנית.

משולשי פילו ממולאים גבינותמשולשי פילו ממולאים גבינות|צילום: בועז לביא, mako אוכל

8מברישים מלמעלה בחלמון ומפזרים שומשום וקצח.

9אופים כ-25-30 דקות עד שמזהיב ומגישים.

>> למתכונים נוספים של המחלבה מבית יצחק

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il