הסיפור של משה בראל מתחיל בגיל 4, אצל סבתו במטבח. הוא ישב לצידה ועזר לה להכין בצק לפסטה. השעות האלה, בהן הכינו את הבצק שהפך לפסטה טרייה, היו שעות שעיצבו את המשך חייו המקצועיים של משה. מאז ועד היום האהבה הגדולה שלו, הגרנדה אמורה, הייתה ונשארה המטבח האיטלקי.

כיום, משה בראל נחשב בישראל כגורו של הפסטה הטרייה. מאז 1988 המפעל המשפחתי שלו מתמחה בהכנה של יותר מ-200 מוצרים שונים, מספגטי ופטוצ'יני, דרך טליאטלה, טורטלוני, ניוקי, רביולי בטעמים שונים, ועד רטבים ולחמים מיוחדים. והכל - על פי המסורת הנהוגה במולדת הפסטה ומקמח שמגיע היישר מאיטליה. משה, 'איש הפסטה', אירח אותנו למסע קסום של טעמים וניחוחות עשירים ברומנטיקה ובפחמימות מנחמות. ביחד פיתחנו מתכונים נהדרים שמשלבים את המומחיות של משה, עם המומחיות של המחלבה מבית יצחק לכדי יצירה קולינארית א-לה איטליה.

פסטה דלה קאזה (צילום: נעם פריסמן, יח"צ)
משה בראל | צילום: נעם פריסמן, יח"צ

פסטה מטוגנת עם יוגורמה ופרפום תותים

מצרכים

150 גרם דפי פסטה או סניוריטה טרייה

140 גרם יוגורמה כבשים של המחלבה מבית יצחק

1 כפית אבקת סוכר

50 גרם תותים + 2 כפיות סוכר

שמן לטיגון

אופן הכנה

חותכים תותים לרבעים ושמים בקערה עם הסוכר, ונותנים לתותים להגיר נוזלים.

מערבבים יוגורמה עם אבקת הסוכר.

ממלאים שמן בסיר בינוני, עד גובה 2 אצבעות ומחממים על אש בינונית.

חותכים דפי פסטה וקושרים בצורת פפיון ומטגנים עד להזהבה (במשך דקה-דקה וחצי).

פסטה דלה קאזה (צילום: נעם פריסמן, המחלבה מבית יצחק)
חותכים דפי פסטה | צילום: נעם פריסמן, המחלבה מבית יצחק

מוצאים את הפסטה לנייר סופג.

ממלאים יוגורמה בצלחת הגשה, מניחים מעל דפי פסטה (3 יח') ומפזרים תותים ורוטב.

>> למתכונים נוספים של המחלבה מבית יצחק
בתיאבון!