מיכל פולק היא אמנית קרמיקה היוצרת למעלה מ-25 שנה כלי קרמיקה בעבודת יד ונחשבת לקרמיקאית מובילה ומוערכת. היא משתפת פעולה עם רשת SIAM וכמו-כן, יוצרת קולקציות בלעדיות עבור טובי השפים בישראל. בין לקוחותיה ניתן למצוא את רן שמואלי, ארז קומורובסקי, חנן עזרן ויונתן רושפלד.

מיכל ידועה בחיבור חומר, צבע וצורה והכלים שלה משלימים את החוויה הקולינארית של כל מנה ומביאים את הפרזנטציה לכדי שלמות. יצאנו לפגוש אותה בסטודיו שלה, כדי להגיש לכם הצעה מושלמת שכוללת מתכונים חלביים נהדרים והמלצה על אופן הגשה אסתטי במיוחד.

מיכל פולק (צילום: יח"צ)
מיכל פולק | צילום: יח"צ

אין לכם כלים מתאימים להגשה? אתם מוזמנים להתחדש בכלים ייחודיים שלא תמצאו בשום מקום אחר. הכלים המצולמים הם מתוך קולקציית קפסולה בלעדית ומוגבלת, שעוצבה במיוחד עבורנו, בהשראת המיתוג החדש של המחלבה מבית יצחק. למעשה מדובר ביצירות ייחודיות וניתן לרכוש אותן רק באתר המחלבה.

סשימי דג ים ומטבל יוגורט עיזים

3-5 סועדים

מצרכים

- פילה דג ים טרי (כ-200 גר׳) מפולט ונקי מעצמות (מומלץ מוסר ים, בר ים, אינטיאס, דניס, טונה אדומה, פלמידה או כל דג ים לבן אחר).

- צ׳ילי אדום חתוך לעיגולים. 

- 6 עגבניות שרי במגוון צבעים

- בצל ירוק חתוך לרצועות

- עלי מקרו כוסברה

- 3 כפות שמן זית. 

- מיץ מלימון שלם.

- מלח ים. 

- 100 גר׳ יוגורמה המחלבה מבית יצחק (4 כפות)

אופן ההכנה

מערבבים יוגורמה עם עלי כוסברה ונענע קצוצות, מלח, פלפל בצל בגול קצוץ דק ו-2 כפות שמן זית.

פורסים מהדג פרוסות דקות ככול שניתן בעזרת סכין חדה ומניחים כל פרוסה על צלחת ההגשה.

סשימי עם יוגורט (צילום: נעם פריסמן, המחלבה מבית יצחק)
ההכנה | צילום: נעם פריסמן, המחלבה מבית יצחק

 סוחטים לימון מעל פרוסות הדג (הלימון כובש את הדג, כדאי לפזר כמה דקות לפני ההגשה).

מפזרים את שאר המרכיבים לפי הטעם האישי על פרוסות הדג.

סוחטים את עגבניות השרי מעל הדג ובוזקים עוד שמן זית.

מגישים לצד ברוסקטה חמה.

בתאבון!

>> למתכונים נוספים באתר המחלבה מבית יצחק