מרק צמחוני לקוסקוסלא משנה אם קיץ או חורף, אם אנחנו רוצים לחוות את השבת עד הסוף אנחנו חייבים שהיא תכלול קערה של קוסקוס עם מרק טוב, עם חומוסים והכל. הקסם הוא שרק לאחרונה גילינו שהגרסה הכי טובה למרק הזה היא בכלל צמחונית![]() צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל |
גרגירי החומוס מעניקים למרק מרקם סמיך וטעם נפלא. אפשר להכין מרק צמחוני וליהנות מחלבון מושלם ומזין בזכות החיבור בין גרגירי החומוס לקוסקוס, או להוסיף חלקי עוף טריים או קוביות בשר שבושלו מראש. זאת הגרסה הצמחונית, ואנחנו מתים עליה בדיוק כמו שהיא. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשך לילה. 2מסננים את החומוס ממי ההשריה ומבשלים בסיר עם שפע של מים טריים כשעה אחרי רתיחה ראשונית, או עד לריכוך. שומרים להמשך. לבלוג של אורלי ונמרוד -סיר פלא 3מכינים את המרק: מטגנים את הבצל בסיר גדול עם שמן כ-5 דקות, להזהבה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד שהמרכיבים צבועים יפה בתבלינים. 4יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. 5מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-45 דקות. 6מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים עוד רבע שעה, או עד שכל הירקות רכים. 7מצננים מעט, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. תגיות:קוסקוס ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |