מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
המתכון היומי

ספגטי עם קציצות עיג'ה ברוטב עגבניות וחצילים

קר לכם? מתקשים להתניע את השבוע? תנו לנו לעזור ולהציע את הפסטה הזו, שתספק לכם משהו טעים טעים לצפות לו עד שתגיעו הביתה. מה ברוטב? עגבניות, חצילים, וגם קציצות, אבל לא כמו שאתם חושבים

|mako אוכל| פורסם07:00
ספגטי עם קציצות עיג'ה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 500 גרם ספגטי
  • פרמזן להגשה

לרוטב:

  • רבע כוס שמן זית
  • חציל, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 קופסאות שימורי עגבניות מרוסקות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כף פסטו

לקציצות העיג'ה:

  • 200 גרם טחון מן הצומח
  • 4 ביצים
  • 2 כפות קמח מצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בצל סגול בינוני, קצוץ דק
  • חצי צרור פטרוזליה, קצוץ
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: מחממים סיר עם שמן ומטגנים את החצילים עד להזהבה. מוסיפים את השום והעגבניות ומבשלים כ-10 דקות עד לספיגת טעמים וקבלת רוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים פנימה את כף הפסטו.

2מכינים את קציצות העיג'ה: מערבבים את כל חומרי הקציצות. מחממים מחבת רחבה ומטגנים אותן משני הצדדים עד להזהבה. מוסיפים לרוטב העגבניות והחצילים.

3מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים, ומגישים יחד עם הרוטב וקציצות העיג'ה.

4מגישים עם פרמזן.

>> בפעם שעברה תקתקנו אטריות אורז עם בשר טחון

>> והנה עוד מתכוני פסטה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il