אוכל
אוכל
המתכון היומי

קארי צמחוני

תבשיל קארי מעלף עם תפוח אדמה, כרובית ושעועית ירוקה, ברוטב של מיליון טעמים עם חלב קוקוס ותבלינים

|mako אוכל| פורסם07:00
קארי צמחוני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.2104reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

  • 200 גרם טופו, חתוך לקוביות בינוניות
  • תפוח אדמה גדול
  • כף שמן
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 5 שיני שום, כתושות
  • כף ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • כף שטוחה של אבקת קארי
  • כוס שעועית ירוקה (אפשר גם קפואה)
  • רבע ראש כרובית, מפורק לפרחים
  • חצי כוס חלב קוקוס
  • מלח
  • עלי כוסברה לקישוט

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוח האדמה במים כ-20 דקות, עד שהוא מתרכך. מקלפים וחותכים לקוביות גדולות.

2מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-6 דקות, עד להתרככות. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ואבקת הקארי ומערבבים דקה נוספת.

3מוסיפים שתי כוסות מים חמים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה תוך גירוד של כל המשקעים מתחתית הסיר עם כף עץ.

4חותכים את השעועית הירוקה גס, מוסיפים לסיר אותה, את הטופו ואת הכרובית ומביאים שוב לרתיחה.

5מוסיפים את חלב הקוקוס וקוביות תפוח האדמה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.

6ממליחים, מקשטים בעלי כוסברה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא התזונאית של רשתהולמס פלייס

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il