אוכל
אוכל
המתכון היומי

מג'דרה בסיר אחד

אנחנו יודעים, כשהסבתא העיראקית שלכם מכינה מג'דרה היא משתמשת לפחות במחבת אחת ושני סירים, אבל אצלנו, מה לעשות, עובדים אחרת. אנחנו לא אוהבים ללכלך כלים, ועובדה שגם ככה אנחנו מצליחים להכין מג'דרה פצצה

|mako אוכל| פורסם07:00
מג'דרה בורגול (צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל)
צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל
Rating:4.4634reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • כוס עדשים ירוקות
  • כוס אורז פרסי
  • 2 בצלים, קצוצים
  • שמן זית לטיגון
  • 4-5 כוסות מים (תלוי אם אתם אוהבים את המג'דרה יבשה או רטובה)
  • כפית מלח
  • חצי כפית כמון

אופן ההכנה:

1משרים את העדשים בהרבה מים רותחים כ-30 דקות. מסננים.

2מטגנים את הבצל בסיר בכמות נדיבה של שמן זית, עד להשחמה יפה.

>> בפעם שעברה למדנו איך מכינים קינואה

3מוסיפים את האורז והעדשים המסוננות ומערבבים.

4מוסיפים את המים ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.

5מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד כ-10 דקות.

* המג'דרה יוצאת רכה יחסית. אם אוהבים אותה יבשה יותר אפשר לצמצם את כמות המים ל-3 כוסות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il