תצחקו אבל לא היה פשוט. מסעדנית אחת, כתבת קולינריה, איטלקייה שנולדה עם כפית של גלידה בפה, ילדה עם חיך רגיש אך נאיבי ושני "גלידאים" חובבים, הקריבו את גופם כדי למפות עבורכם את הגלידה בת"א שלדעתם האישית, היא הכי טובה. כמות גלידריות הבוטיק הפזורות לאורכה ולרוחבה של ת"א, לא היו מביישות אפילו את רחובות רומא. הבדיקה, לפיכך נעשתה בחמש גלידריות בוטיק תל-אביביות, שנבחרו על-פי תחקיר מוקדם (אם כי אנו סמוכים ובטוחים כי יש עוד רבות ומצטיינות). בכל אחת מהגלידריות טעם צוות השופטים סורבה תות, גלידת פיסטוק וגלידת שוקולד. אבל רגע לפני הניתוח והתוצאות, הנה כמה עובדות בסיסיות על גלידה.
וניליה
סורבה תות: נראה בדיוק כמו שסורבה צריך להיראות והאיטלקית בחבורה ציינה שכך נראה סורבה תות באיטליה - קרחי וורדרד במידה. גם הטקסטורה נכונה, הטעם תותי וחמיצות מאוזנת מול מתיקות. לאוהבי סורבה התות, גלידה טעימה מאד.
ציון כללי: 9
פיסטוק: גלידה טרייה מאד שהצטיינה במראה חלק וצבע מדויק. מרקם נהדר ונימוח, טעם קלוי של פיסטוקים, מתוקה בדיוק במידה וטעימה מאד.
ציון כללי: 9.4
שוקולד: צבע מבריק ומגרה של שוקולד, מרקם קטיפתי, גלידה נמסה בפה עם טעמים של שוקולד אמיתי, מתוק בדיוק כמו שגלידת שוקולד איכותית צריכה להיות. קונצנזוס בקרב הפנל שמדובר בגלידה מצטיינת.
ציון כללי: 9.5
וניליה - אבן גבירול 98, ת"א. מחיר לכדור גלידה - 13 שקל. טעם מיוחד - יוגורט זהאר - מי פריחת הדרים, מרקחת משמש ופיסטוק קלוי.
אייסברג
סורבה תות: מראה חלק, צבע תות יפה, מרקם מדויק, חמיצות במידה הנכונה אם כי אפשר היה יותר חמוץ, הפרי מורגש והטעם מרענן ולא כבד מידי.
ציון: 8.5
פיסטוק: חשוב לציין שביום הבדיקה לא הייתה גלידת פיסטוק ועל כן נדגמה גלידת פיסטוק עם תוספת חלבה שהשפיעה כמובן על המתיקות. נראה ומרגיש טבעי, צבע מקסים עם חתיכות פיסטוק בגודל הנכון ובכמות הנכונה שהופכת את הגלידה לפריכה בפה. מתוק במידה למרות תוספת החלבה.
ציון: 8.4
שוקולד: צבע אמיתי של שוקולד ולאו דווקא בגלל החתיכות, מרקם מעולה של "מוס", נמס יפה, השוקולד מורגש היטב וגביע הטעימה הזה הוא היחיד שנדגם עד תומו.
ציון: 8.3
אייסברג, בן יהודה 108, ת"א. מחיר לכדור גלידה: 14 שקל, טעם מיוחד: קולפי - גלידה הודית.
גלידריה סיציליאנית
סורבה תות: צבע חזק מידי, מראה חלק, מרקם קטיפתי וחלקלק שלא מורגשות בו חתיכות הפרי, חסרה חמיצות והטעם באופן כללי מעט אנמי ולא מספיק טבעי.
ציון: 7
פיסטוק: (סיציליאני) צבע אותנטי, מרגיש ונראה קרמי, טעם של פיסטוק קלוי, מתוק בדיוק במידה.
ציון: 8
שוקולד: צבע שוקולדי כמו ששוקולד צריך להיות, גלידה חלקה עם טקסטורה מצוינת. טעם נהדר של מרירות נעימה, אם כי עדיין מתוק מידי. גלידה ברמה של גלידריות באיטליה.
ציון: 9
גלידריה סיציליאנית - בן יהודה 110, ת"א. מחיר לכדור גלידה: 13 שקל. טעם מיוחד - גזר-לימון-תפוז-סויה.
שקד
סורבה תות: מראה חיצוני חלק ולא "קרחי", צבע ורוד בוהק מידי, מרקם קטיפתי ונעים ומתיקות מוגזמת הגורמת לאיבוד טעמו הטבעי של הפרי.
ציון: 7
פיסטוק: צבע נעים, לא חיוור מידי ולא בוהק מידי, מרקם קטיפתי וטעם ברור של פיסטוק, כולל חתיכות שלמות בתוך הגלידה עצמה. חלק מהשופטים ציינו טעם מעט מלאכותי. חשוב לציין כי גם נטעמה (אם כי לא דורגה) גלידת הפיסטוק ללא סוכר שהפתיעה מאד לטובה בטעמה והצטיינה בחוסר טעם לוואי האופייני לגלידות עם ממתיק.
ציון: 7.3
שוקולד: צבע חיוור יחסית, נמס יחסית במהירות, מרקם אוורירי ונמס בפה. מתיקות מאוזנת וטעם טוב של שוקולד.
ציון: 7.6
שקד - נמל ת"א. מחיר לכדור גלידה: 12 שקל, טעמים מיוחדים: טחינה-שומשום, דרדסים (מסטיק).
דולצ'ה מלודי
סורבה תות: מראה גבשושי וקרחי, צבע סביר, מרקם מימי במידה הנכונה, טעם של תות לא מספיק מודגש, אין מספיק חמיצות ולא מורגש טעם הפרי. בנוסף, הגלידה מתוקה מידי ולא מספיק מרעננת.
ציון: 7
פיסטוק: צבע מעט זרחני ונראה מלאכותי, מרקם מעט גבשושי בפה אם כי מחצית מהשופטים מאד אהבו את המרקם, גלידה מתוקה מידי ועם טעם לוואי מלאכותי לפי חלק מהשופטים. חשוב לציין שמחצית מהשופטים מאד אהבו אותה והחצי השני מאד לא.
ציון: 7.4
שוקולד: צבע מעט חיוור, גלידה שנמסה במהירות גדולה מידי, טעמים לא מספיק מודגשים של שוקולד ומעט טעם לוואי. דומה לגלידה איטלקית תעשייתית ולא לגלידת בוטיק.
ציון: 7
דולצ'ה מלודי - רחוב בן יהודה 122, ת"א. מחיר לכדור גלידה - 12 שקל. טעם מיוחד - עוגה אנגלית. *
הפרמטרים שעל-פיהם נעשתה הבדיקה
למרות הקריטריונים הנוקשים של אגודת הגלידאים האיטלקים, עשינו התאמה לשלושה טעמים פופולריים ובחנו גלידה בטעם שוקולד, גלידת פיסטוק וסורבה תות. למרות שגם וניל הינו טעם מבוקש בישראל, הוחלט שלא לבדוק אותו מאחר שהכנתו אינה כרוכה באתגרים מיוחדים.
הקריטריונים לבדיקה כללו התייחסות למראה החיצוני של כדור הגלידה כולל צבע, מידת גבשושיות ו"קרחיות"(כמה קרח יש בגלידה), למרקם הגלידה, לטעמה, למידת מתיקותה ו/או חמיצותה. לבסוף, ניתן ציון כללי לטעם 1-10. חשוב לציין שהפרמטרים שנבחנו, כמו גם הגלידריות שנבחרו, הינם סובייקטיביים לחלוטין ועל דעתנו בלבד. סדר הגלידריות המופיע בכתבה הינו על-פי הציון הכללי - מהגבוה ביותר לנמוך ביותר.