אין תמונה
פושקרנה. מזל טוב
אלו גובי (תבשיל כרובית ותפוחי אדמה)

מצרכים:
1/2 ק"ג כרובית או כרובית גדולה
4 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לרבעים
1 כפית זנגביל ברצועות דקיקות
1 כפית שום טרי כתוש
2 עגבניות בינוניות קצוצות
2 צ'ילי ירוק קצוץ ברצועות
1/2 כפית אבקת כורכום
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית אבקת כמון
1/2 כפית פפריקה או אבקת צ'ילי אדום (למנה חריפה נשתמש בצ'ילי)
1 כף כוסברה טרייה קצוצה
קורט מלח
2 כפות שמן
1/2 אבקת מנגו (ניתן להשתמש ב1/2 כפית מיץ לימון)

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן במחבת שטוחה על אש נמוכה.
2. מוסיפים את זרעי הכמון.
3. מוסיפים כפית שום כתוש, ולהקפיץ.
4. מוסיפים את רצועות הצ'ילי הירוק.
5. מוסיפים את העגבניות, ומבשלים במשך 5 דקות.
6. מוסיפים את תפוחי האדמה והכרובית.
7. בוחשים היטב ומכסים ל5- דקות.
8. מעבירים לצלחת הגשה, ומקשטים עם רצועות הזנגביל וכוסברה טרייה.

* אם רוצים בישול מהיר ומנה שאינה נימוחה, יש לבשל את תפוח האדמה והכרובית 1/2 מהזמן הדרוש.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אלו גובי

>> מחפשים עוד דברים שאפשר להכין עם תפוחי אדמה?

אלו גובי (כרובית ותפוחי אדמה) של רינה פושקרנה (צילום: בועז לביא)
אלו גובי. תפודים וכרובית שתובלו להם יחדיו | צילום: בועז לביא

אורז נוורטאן פילאף

מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי
2-3 כפות שמן
3 כוסות מים (או 1/3 אצבע מעל האורז בסיר)

תבלינים:
8 יחידות ציפורן
8 יחידות תרמילי הל
4 עלי דפנה
2-3 מקלות קינמון
8 יחידות פלפל שחור
10 חוטי זעפרן (שהושרו ב-2 כפות מים חמים)
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. שוטפים את האורז ומשרים במים במשך 1/2 שעה. מייבשים היטב ולשמור בצד.
2. במחבת עמוקה מחממים שמן על אש נמוכה. מוסיפים את כל התבלינים - עלי דפנה, קינמון, הל, כורכום, פלפל שחור, ציפורן. מטגנים במשך 2 עד 3 דקות.
3. מוסיפים את האורז ומטגנים במשך 2 דקות.
4. מוסיפים מים, 2.5 סנטימטר או 1/3 אצבע מעל האורז בסיר, מוסיפים מלח ומכסים (רצוי מכסה זכוכית). מבשלים על אש נמוכה עוד כ-15 דקות, מבלי להרים את המכסה.
5. כשניתן לראות כיסי אוויר באורז וכל המים התאדו, מכבים את האש ומניחים לאורז עוד 10 דקות מבלי לגעת.
6. מוסיפים את הזעפרן על מחצית משטח האורז, ובעזרת מזלג רחב מערבבים את האורז באיטיות, כך שהאורז הלבן יקבל את גוון הזעפרן.
7. מקשטים עם כוסברה טרייה ובצל מטוגן.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אורז פילאף

>> חושקים דווקא באורז עם פירות יבשים?

אורז פילאף של רינה פושקרנה (צילום: בועז לביא)
אורז נוורטאן פילאף. מדהים כמה טעמים אפשר לתת לאורז | צילום: בועז לביא

סמוסה ירקות (כיסוני בצק ממולאים)

לבצק:
200 גרם קמח
1 כפית מלח
1/2 כפית מרגרינה (לא מלוחה) או 4 כפות שמן
8 כפיות מים קרים
2 כוסות שמן לטיגון

למילוי:
2 תפוחי אדמה
50 גרם אפונה ירוקה
1 בצל בינוני קצוץ דק
50 גרם קוביות גזר
צרור כוסברה טרייה קצוצה דק
1/2 כפית זנגביל ו-1/2 כפית שום מעוכים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/2 פפריקה
1 כפית לימון סחוט
1 כף קשיו קלוי וקצוץ וצימוקים לטעם מתוק
2 כפות שמן

>> הילדים עיקמו פרצוף וביקשו בורקס רגיל? אז תכינו להם בורקס.

הכנת הבצק:
1. מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה.
2. מוסיפים מלח, סודה לשתייה, מרגרינה או שמן ומעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט נוקשה.
3. מכסים את קערת הבצק ומעבירים למקרר למשך שעה-שעתיים. למי שאוהב ניתן להוסיף למרכיבי הבצק חצי כפית זרעי קימל.

הכנת המלית:
1. מרתיחים את התפו"א, ומאפשרים לו להתקרר. חותכים לקוביות בעובי של 5 ס"מ.
2. מרתיחים את האפונה והגזר שיהיו רכים, מסננים ומניחים בצד.
3. במחבת חמה מרתיחים 2 כפות שמן, מוסיפים זרעי כמון, זנגביל קצוץ ובצל קצוץ. מבשלים במשך 5 דקות (עד שמשחים קלות).
4. מוסיפים את האפונה, התפו"א, קוביות הגזר, פפריקה, מלח, כורכום, אגוזי קשיו והצימוקים. מערבבים עוד 2-3 דקות.
5. מעבירים לקערת ערבוב לקירור. מוסיפים כוסברה טרייה ואת מיץ הלימון. מערבבים היטב.
6. מחלקים ל-10-12 מנות שוות ומניחים בצד.
7. את הבצק מעצבים למספר שווה של כדורים על משטח מקומח.
8. משטחים את הכדורים לעיגולים דקים. מסמנים את מחצית העיגול ובכף היד יוצרים חצי ירח. מעצבים קונוס ומהדקים בקצוות.
9. ממלאים את הקונוסים בתערובת הירקות, מהדקים את הקונוס ע"י התזת מים קרים על הבצק כדי לסגור אותו.
10. מחממים שמן במחבת ומטגנים (טיגון עמוק) את הסמוסה.
11. מגישים חם עם רוטב עגבניות ונענע.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סמוסה ירקות

סמוסה - כיסוני בצק הודים (צילום: בועז לביא, מסעדת טנדורי)
סמוסה. רוצים למלא בבשר? אפשרי ואף מומלץ | צילום: בועז לביא, מסעדת טנדורי

אילייצ'י קיר (פודינג אורז מתוק בניחוח הל)

מרכיבים:
1/2 כוס אורז בסמטי
2 כפות מרגרינה
4 ראשי הל
1 כף שקדים טחונים
קורט זעפרן (מושרים בכפית חלב חם)
2 ליטר חלב
1/2 כוס סוכר
לקישוט: שקדים טחונים וצימוקים

אופן ההכנה:
1. טוחנים את האורז במעבד מזון ושומרים בצד.
2. לוקחים סיר עמוק, וממיסים את המרגרינה על אש נמוכה.
3. מוסיפים את השקדים, את האורז וההל ומערבבים מספר שניות.
4. מוסיפים את החלב, שומרים על אש נמוכה וממשיכים לערבב כדי למנוע יצירת גושים. ממשיכים להרתיח במשך 10 דקות, מוסיפים את הסוכר והזעפרן ומבשלים עוד 10 דקות. מערבבים מדי פעם כדי למנוע מהחלב להידבק לסיר.
5. כשמתקבלת עיסת פודינג אורז עבה, מסירים מהאש. מעבירים לקעריות הגשה ומקשטים עם השקדים והצימוקים.
6. את הפודינג ניתן להגיש חם או קר.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אילייצ'י קיר

>> מרגישים אוריינטליים? אולי דווקא מתכון למלבי יעשה לכם את זה.

אילייצ'י קיר - פודינג אורז הודי (צילום: בועז לביא, מסעדת טנדורי)
אילייצ'י קיר. פודינג קטלני על בסיס אורז | צילום: בועז לביא, מסעדת טנדורי

לאסי (משקה הודי על בסיס יוגורט קר)

מצרכים:
1/4 1 כוסות יוגורט טבעי דל שומן
1 כף סוכר או "מתוק וקל"
2 כפות מחית פירות (אפשריות: בננה מרוסקת / מנגו רך מרוסק)
1 פיסטוק כתוש
1/2 1 כוסות קוביות קרח
1 כפית זעפרן מושרה במים
4 טיפות מי ורדים

אופן ההכנה:
1. מקציפים היטב את היוגורט במיקסר. מוסיפים את הסוכר/סוכרזית ומקציפים שוב.
2. מוסיפים את הקרח (חשוב לא להוסיף את הקרח לפני הסוכר), מחית הפירות והזעפרן ומקציפים במשך 2 דקות נוספות.
3. מוזגים את הלאסי בכוס גבוהה, ומקשטים בפיסטוק הכתוש.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: לאסי

>> מאותו יוגורט אתם יכולים גם להכין עוגה.

לאסי - משקה יוגורט הודי (צילום: בועז לביא, מסעדת טנדורי)
לאסי. הגרסה ההודית לשייק | צילום: בועז לביא, מסעדת טנדורי