מידי פעם, מדפי הסופר מספקים לנו מפגש עם מוצרים שנראים לנו אזוטריים במיוחד, בדרך כלל מדובר בפיתוחים חקלאיים חדשים (כרובית סגולה, דלעת ערמונים) או בפירות וירקות מיובאים, שאולי אנחנו לא שמענו עליהם אבל יש מקומות בעולם בהם הם חלק בלתי נפרד מהתפריט (פטריות אנוקי, ריבס).
אני תמיד מתרגש מירקות או פירות הביזאר שבסופר, בשבילי הם רפתקה חדשה במטבח, לכן כל פעם שאני נתקל בחידוש שכזה אני לוקח אותו הביתה להתנסות.

ריבס (צילום: עמרי אנדרס צורף)
נראה כמו סלרי אבל מעולה בתור מלית לפאי | צילום: עמרי אנדרס צורף


למרות זאת הריבס או הרוברב, שנראה כמו סלרי אדמדם איכשהו אף פעם לא מצא את עצמו בעגלה שלי, כשנתקלתי בו הפעם החלטתי שהגיעה השעה לבדוק במה מדובר.
אז "צמח הפאי" כמו שהוא נקרא בחיבה בארה"ב ובבריטניה, משמש למגוון תבשילים ומאפים כבר מאות שנים, והשימוש בו נפוץ במיוחד לקראת סוף האביב, בתקופה בה עונתו קרובה לקיצה ועונת התותים מתחילה. כפי ששם החיבה שלו מעיד עליו, הריבס החמצמץ מתקתק מתאים במיוחד להכנת פאי, ניסיתי ויצא נהדר.

פאי ריבס 

טארט ריבס (צילום: עמרי אנדרס צורף)
פאי ריבס, הרפתקה טעימה במיוחד | צילום: עמרי אנדרס צורף


מצרכים לבצק:
1 כוס קמח
80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
קורט מלח
מצרכים למילוי:
מארז אחד של ריבס
1 כוס סוכר
1 ביצה
רבע כוס קמח

אופן ההכנה:
1. הכנת הבצק: במעבד מזון (אפשר גם עם מזלג, זה פשוט לוקח יותר זמן), בפולסים קצרים, מעבדים את הקמח, המלח והחמאה.
2. כאשר נוצרים פירורים אחידים מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד כמה שניות עד שמתקבל כדור בצק
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות
4. מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות, משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ
5. מקמחים היטב את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעלה דק מאוד. מעבירים לתבנית

טארט ריבס לפני אפייה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
המלית על הבצק המעט אפוי, לפני הכניסה לתנור | צילום: עמרי אנדרס צורף
6. אופים את הבצק ללא מילוי למשך 7-8 דקות או עד שהדפנות שלו מזהיבות מעט. מנמיכים את חום התנור ל-160-170 מעלות
7. הכנת המלית: קוצצים את הריבס לפרוסות ברוחב ס"מ אחד בערך
8. מערבבים את פרוסות הריבס עם הקמח הסוכר והביצה ומעבירים לתבנית שבה הבצק האפוי למחצה.
9. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 50 דקות.
4. מורידים את הכיסוי ואופים עשר דקות נוספות, או עד שכל המלית נמלאת בועיות
5. מצננים למשך שעה לפחות.

לגרסת ההדפסה של המתכון