מרוב עוגות ומאפים, כמעט שכחנו שיש גם אנשים שאוהבים מלוח בעולם. וכשאנחנו אומרים מלוח אנחנו לא מתכוונים לבמבה או בייגלה חלילה, אלא לחטיפים קצת יותר, איך לומר, בסטייל. כמו עוגיות מלוחות או קרקרים ביתיים איכותיים.

מזמינים אורחים לשבת? הנה 3 מתכונים (אחד מהם לעצלנים קשים) שיהפכו את האירוח למושקע, נעים וטעים הרבה יותר. שלושתם מתוך "האוצר של על השולחן 2009".

כעכים מלוחים בטעמים (ביסקוצ'וס)

גרסה ידידותית למנשנש לחטיף הסבתות הממכר, עם שיטת הכנה קלה יותר ושדרוג של הציפוי. מתכון של ניר דודק, מתוך כתבת מחווה למאכלים ירושלמיים ב"על השולחן".

>> למתכון: כעכים מלוחים

כעכים (צילום: רונן מנגן, על השולחן)
כעכים מלוחים. געגועיי לסבתא מירושלים | צילום: רונן מנגן, על השולחן

מקלות קרקר, עשבי תיבול וקצח

קרקרים מבצק על בסיס חמאה, עם מקדם פריכות גבוה במיוחד וטעם חמאתי עשיר המזכיר עוגיות מלוחות. מתאימים לליווי שתייה חריפה. מתכון של ברי סייג מטאטי.

>> למתכון: מקלות קרקר

קרקרים מלבנים (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
מקלות קרקר. עוד מתכון מנצח של טאטי | צילום: דניה ויינר, על השולחן

ולעצלנים: קרקר-פטנט טורטייה

טורטייה מכסיקנית הופכת בתוך דקות לקרקרים יפהפיים באינספור טעמים. מגישים עם מרק, סלט או שתייה חריפה, או כנשנוש בפני עצמו.

>> למתכון: קרקר פטנט

קרקרים משולשים (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
קרקר-פטנט. יש לכם טורטיות בבית? | צילום: דניה ויינר, על השולחן
>> טוב נו, רוצים בכל זאת קצת מתוק?