כריכת הספר אני רוצה שוקולד
עטיפת הספר "אני רוצה שוקולד!"

יש מצבים ששום דבר לא יכול לפתור. שום דבר חוץ משוקולד, הכוונה. דמיינו את אחד הימים האלה שבהם הכל נגדכם – מהפקקים בדרך לעבודה, דרך הנזיפה המשפילה מהאיש בקפטריה, שטוען שאתם מדברים בטלפון בקול רם מדי, והחגב הקטן והחמדמד בתוך הסלט של הצהריים, ועד המפתח שמנצנץ בהתרסה מתוך האוטו בסופו של היום האיום הזה, כשכל מה שאתם רוצים זה הביתה, ומהר.
אז ביום כזה, מה תבקשו לנפשכם הדואבת? לא טיפול פסיכולוגי, זה ברור, גם לא טיפול פסיכיאטרי – טיפול בשוקולד! מומס, אפוי, ממולא, שחמחמם או לבנבן, בעוגה או בחטיף – העיקר שהוא יהיה מתוק ומרוכז, העיקר שהוא יהיה שוקולד.

טריש דסיין קלטה את החולשה האנושית הזו היטב, ולכן הקדישה פרק שלם בספרה "אני רוצה שוקולד!" (שיצא לאחרונה בעברית בהוצאת כנרת) למה שנקרא "שוקולתרפיה" – מנות שכל מטרתן לספק לנו נחמה, לשמח את לבנו בימים קשים, לתת לנו מקום חם ומתוק להטביע בו את יגוננו. איך אפשר להגיד לזה לא?
בפרק השוקולתרפיה של דסיין 23 מתכונים, כולם שוקולדיים כדבעי – אנחנו בחרנו מתוכם ארבעה שלא דורשים זמן צינון או אפייה ממושך. מה שנקרא סיפוק מיידי. זה הרי הקטע עם שוקולד, לא?

טוסט שוקולד (צילום: מארי פייר מורל)
טוסטים משוקלדים | צילום: מארי פייר מורל

טוסטים

(2 מנות)
4 פרוסות בריוש או חלה מתוקה
חטיף שוקולד שנגנב מהילדים, או מכל של ממרח שוקולד
חמאה

מורחים בחמאה את פרוסות הבריוש/החלה, ומניחים אותן כשהצד המשומן כלפי מטה. פורסים את חטיף השוקולד לפרוסות דקות ומניחים על שתי פרוסות הלחם, או מורחים ממרח שוקולד. מניחים שתי פרוסות נוספות על הפרוסות המרוחות, סוגרים את המכשיר וקולים את הטוסטים עד שריח נפלא מתפשט במטבח. מסתתרים מפני הילדים/השכנים/החבר(ה)/הבעל/האישה, ואוכלים.

מעדן שוקולד, כזה שאמא שלי עושה

(6 מנות)
75 גרם סוכר
5 ביצים
100 גרם שוקולד מריר חתוך לחתיכות קטנות
60 גרם חלב מלא

מעדן שוקולד (צילום: מארי פייר מורל, אני רוצה שוקולד!, הוצאת כנרת)
מעדן שוקולד ביתי | צילום: מארי פייר מורל, אני רוצה שוקולד!, הוצאת כנרת

מחממים את התנור לחום של 180°c. בקערה גדולה מקציפים את הביצים עם הסוכר. מרתיחים את החלב ויוצקים אותו על השוקולד. מערבבים היטב. יוצקים לאט לאט את תערובת השוקולד לתערובת הביצים. מעבירים את התערובת לכלי ההגשה האישיים. מניחים את הכלים בתבנית וממלאים אותה עד למחצית גובהה במים חמים. אופים באמבט מרים (בתוך התבנית עם המים) במשך 15 עד 20 דקות. מניחים לצינון, ומגישים עם ביסקוויטים או עם עוגיות קטנות פריכות.

פונדו שוקולד

(4 מנות)
200 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו לפחות 
150 מ"ל שמנת מתוקה טרייה 
מבחר פירות טריים ויבשים (תות, אננס, קיווי, בננה, דבלה, אגס טרי ואגס מיובש, שזיף מיובש, מנדרינה וכדומה) 
מבחר ביסקוויטים ועוגיות יבשות (בישקוטים, פתי בר, עוגיות גלילים וכדומה)

מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד, מגורר או חתוך לחתיכות קטנות. מערבבים בעזרת מערבל ידני, ומעבירים את התערובת לכלי המיוחד לפונדו או לאמבט מרים, על מנת לשמור על החום.

אורז בחלב (צילום: אני רוצה שוקולד!, הוצאת כנרת)
אורז בחלב עם פיר שוקולד | צילום: אני רוצה שוקולד!, הוצאת כנרת

אורז בחלב עם פיר של שוקולד נמס

(6 מנות)
1 ליטר חלב
100 גרם סוכר
מקל וניל
150 גרם מטבעות שוקולד, או טבלה חתוכה לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ
500 גרם אורז עגול (מסוג "ארבוריו")

יוצקים את החלב והסוכר לסיר ומרתיחים. מוסיפים את מקל הווניל חתוך לאורכו ואת האורז, ומבשלים בתוך כדי ערבוב בלתי פוסק, במשך כ-20 דקות. החלב צריך להיספג כולו באורז, והאורז צריך להיות רך ונימוח. אם התערובת נעשית דביקה וקשה מדי, מוסיפים חלב. מעבירים את האורז המבושל לכלי ההגשה. בעזרת כפית, מכניסים את השוקולד פנימה, אל מתחת לפני האורז. בצורה זאת הסועדים ימצאו שוקולד נמס כאשר הם ינעצו כפית לתוך האורז. ועכשיו לרגע המכריע: האם לערבב או לא?
רעיון: אפשר להוסיף את השוקולד (מריר או חלב) ולערבב מיד. מניחים מעל מעט גבינת מסקרפונה או קרם פרש, וחצי כפית סוכר חום בשביל הפריכות. טעים מדי!