פסטו (צילום: דן-יה שוורץ)
פסטו ביתי. לא חייב להיות מבזיליקום | צילום: דן-יה שוורץ
ממרח פסטו

המרכיבים:
1 קופסה בזיליקום טרי
3 כפות צנוברים
2 שיני שום
מלח לפי הטעם
בין רבע לחצי כוס שמן זית (תלוי בסמיכות שרוצים)
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מניחים את כל החומרים מלבד השמן זית בתוך מעבד המזון ומתחילים לטחון.

2. מוסיפים את השמן בזרם דק, עד שהתערובת מגיעה לסמיכות הרצויה.

3. מעבירים לצנצנת ומכסים בשמן זית.

4. שומרים בקירור עד שבועיים.

הערות:
• אפשר להכין פסטו גם מעשבי תיבול אחרים, כמו פטרוזיליה או כוסברה.
• את הצנוברים אפשר להחליף באגוזים אחרים, כמו קשיו, אגוזי מלך ואפילו שקדים.

פסטה פסטו (צילום: isa-7777, Istock)
פסטו. אחר כך תוכלו לשדרג איתו פסטות | צילום: isa-7777, Istock

ממרח עגבניות מיובשות

המרכיבים:
100 גרם עגבניות מיובשות לחות בשמן זית
1/4 כוס משמן הזית שהעגבניות היו מושרות בו
2 שיני שום
2-3 כפות צנוברים

אופן ההכנה:

1. טוחנים את כל החומרים במעבד המזון עד לקבלת ממרח אחיד.

2. מכסים בשכבת שמן זית ושומרים בקירור עד שבועיים.

עגבניות מיובשות (צילום: MAGIG, פורום המתכונים של תפוז)
עגבניות מיובשות. בממרח זה אפילו טעים יותר | צילום: MAGIG, פורום המתכונים של תפוז

ממרח פלפלים

המרכיבים:
8 פלפלים קלויים בתנור וקלופים
3 שיני שום
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל החומרים למעבד המזון וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

2. מעבירים לצנצנת קטנה ומכסים במעט שמן מלמעלה.

3. שומרים בקירור עד שבועיים.

ממרח פלפלים, פסטו, ממרח עגבניות מיובשות (צילום: לירז נווה, הבלוג חטאים מתוקים)
סוללת הממרחים החדשים שלכם. לא היה קשה, נכון? | צילום: לירז נווה, הבלוג חטאים מתוקים

* המתכונים באדיבות הבלוג "חטאים מתוקים" של תפוז

>> בואו ללמוד איך מכינים פבלובה, צעד אחר צעד