עוגיות חמאה מלבבות (צילום: מיקי שמו, שמו הקונדיטוריה)
עוגיות החמאה של מיקי שמו. אהבנו | צילום: מיקי שמו, שמו הקונדיטוריה
הבייסיק: עוגיות חמאה

עוגיות החמאה הן הבסיסיות ביותר, הבסיס הפריך שעליו מושתת רובו הגדול של עולם ה"משהו ליד הקפה". הבצק שלהן בדרך כלל לא כולל הרבה מעבר לקמח, סוכר וחמאה, אבל אוהו, כמה שזה מספיק. כמו שתראו במתכון שלהלן, מיקי שמו מעדיף את עוגיות החמאה שלו בצורת לב, והאמת שיש בזה משהו חינני. אתם מוזמנים לקרוץ את העוגיות שלכם בכל צורה העולה על דעתכם, אבל גם אם תחליטו ללכת על העיגולים המסורתיים – מובטחת לכם הצלחה גדולה.

>> למתכון: עוגיות חמאה של מיקי שמו

הסנדוויץ': אלפחורס

שתי עוגיות צחות וענוגות, שביניהן מילוי מתוק-מדי-אבל-מי-אמר-שזה-רע של ריבת חלב. העוגיות החיצוניות מזכירות במעט את עוגיות החמאה מהסעיף הקודם, אלא שהן יותר רכות ונימוחות, וכל מי שקמצוץ מדרום אמריקה בעורקיו יגיד לכם שמדובר בעוגיות הכי טובות שיש. בואו נגיד שהקוקוס שעוטף את המילוי מבחוץ גם כן לא בדיוק גורע.

>> למתכון: עוגיות אלפחורס

אין תמונה
אלפחורס. מה לשים לך בסנדוויץ'?

המושלגות: עוגיות שוקולד שלגייה

רכות בפנים, פציחות בחוץ, ומעטה יפה של שלג מייחד אותן מעוגיות השוקולד האחרות. הסוד פשוט: מכינים מהבצק כדורים, ולפני האפייה טובלים אותם באבקת סוכר. בתנור העוגיות יתפחו מעט, ואבקת הסוכר תתפקע ותשווה להן מראה סורי-אפריקני. כשמכינים את העוגיות האלה כמו שצריך הן יוצאות שוות בטירוף, אבל ראו הוזהרתם: זמן אפייה ארוך מדי יהרוג להן את הנשמה.

>> למתכון: עוגיות שוקולד שלגייה

אין תמונה
עוגיות שלגייה. בפנים הן רכות רכות

הבריאות: עוגיות טחינה

עוגיות משובחות בחמישה מרכיבים, מבית היוצר של גיל חובב. בנוסף לטחינה הן מתהדרות בקמח מלא, שמוסיף להן הדר של תזונה נכונה, וגם בסוכר חום, שזה בכלל ריספקט. פשוטות, פריכות, והכי מהירות בארץ.

>> למתכון: עוגיות טחינה

הקלאסיות: סהרוני שקדים של בני סיידא

יש עוגיות שתמיד צריך שיהיו בבית, והסהרונים מאיישים את הקטגוריה הזאת פיקס. המתכון של בני סיידא לא יצריך מכם יותר מ-20 דקות של עבודה, ויותיר אתכם עם קופסה שתעשה לכם שמחה בלב בכל פעם שתחזרו הביתה. הבצק מזכיר מעט את הבצק הבסיסי של עוגיות החמאה – אבל מכיל גם שקדים טחונים ואבקת אפייה, שתורמת להתפחה.

>> למתכון: סהרוני שקדים של בני סיידא

הקשוחות: בישקוטים

יש אנשים שלא מתחברים לז'אנר הזה מיד, אבל מעטים אלה שלא נשבים בקסמיו אחרי ניסיון אחד הגון. מדובר בעוגיות קשות קשות – לא פריכות, קשות – שניחנות בבצק יבש במיוחד ובו משובצים אגוזים ופירות יבשים. בשביל לצרוך אותן בלי תה צריך להיות אמיצים (ובעלי שיניים חזקות במיוחד), אבל רק תוסיפו להן משקה חם והן נהיות טטאלע. לא מושחתות, לא מתחנפות, פשוט טובות. המתכון של פסקל פרץ-רובין.

>> למתכון: בישקוטים

בישקוטים (צילום: דרור כץ, http://www.pascalpr.co.il/)
בישקוטים. לא פריכות, קשות | צילום: דרור כץ, http://www.pascalpr.co.il/

עוגיות העולם הגדול: שוקולד צ'יפס

טוב, את העוגיות האלה באמת אין צורך להציג. הן תמיד בסביבה, אם לא בתנור אז על המדף בסופר, ותמיד קורצות אלינו עם השוקולדים הקטנים והפתייניים שלהן. השוקולד צ'יפס הן העוגיות הכי אמריקאיות שיש, ומספר המתכונים שלהן קרוב לאינסופי. אנחנו הלכנו על המתכון של רביבה וסיליה – אם כבר, שיהיה בסטייל.

>> למתכון: שוקולד צ'יפס

אין תמונה
מקרונים. פרויקט למקצוענים
הסנוביות: מקרונים

טוב, כאן אנחנו כבר נאלצים לפנות למשוגעים לדבר בלבד. המקרונים הן עוגיות רגישות, תובעניות משהו, שמחייבות סבלנות ואורך רוח שרובנו לא ניחנו בהם. כמו במקרה האלפחורס, גם כאן מדובר בסוג של עוגיית סנדוויץ', אלא שהעוגייה עצמה היא מעין קצף אפוי של חלבונים ושקדים טחונים. בתווך אפשר לשים איזה מילוי שרוצים – במתכון שלהלן הלכנו על מילוי פיסטוק מתוחכם יחסית, אבל קרם שוקולד בהחלט יעשה את העבודה. מעדיפים לקנות את המקרונים שלכם? אנחנו ממליצים על אלו של מאפיית לחמים.

>> למתכון: עוגיות מקרון

>> התעייפתם? לכו על עוגת תפוזים בחושה וזהו