כדורי עוף ברוטב עגבניות מיובשות, תרד וזיתי תסוס

למנה זו צריך הרבה לחם טרי מהמכולת, כדי לטבול ברוטב הנפלא.

אין תמונה
ביטון כפרה עליו. סוף סוף ספר

המרכיבים (6 מנות):
לכדורי העוף:
600 גרם בשר עוף טחון
3 שיני שום, כתושות
1 בצל, קצוץ דק מאוד
צרור פטרוזיליה, קצוצה
צרור כוסברה, קצוצה
4 כפות גדושות פירורי לחם
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
100 גרם עגבניות מיובשות, שרויות בשמן וקצוצות
4 עגבניות, קצוצות דק
1 בצל אדום, חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום, כתושות
מלח ופלפל שחור
1 כוס מים, או מרק עוף צח
400 גרם תרד טרי (אפשר בייבי תרד)
100 גרם זיתי תסוס (מצומקים), או קלמטה מגולענים

אופן ההכנה:
1. להכנת כדורי העוף: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים. מכסים ושומרים במקרר שעה. בידיים רטובות, צרים מהתערובת כדורים קטנים ושומרים במקרר שעה נוספת.
2. להכנת הרוטב: מחממים בסיר רחב את השמן, מוסיפים את כל המרכיבים פרט למים, לתרד ולזיתים, ומטגנים 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים לסיר בזהירות את כדורי העוף, מכסים ומבשלים על אש בינונית 20 דקות.
4. מוסיפים את התרד והזיתים, מערבבים, מכסים ומבשלים 5 דקות נוספות. מגישים חם.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: כדורי עוף ברוטב עגבניות מיובשות, תרד וזיתים
כדורי עוף ברוטב עגבניות מיובשות (צילום: דניה ויינר, בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן)
כדורי עוף ברוטב עגבניות מיובשות, תרד וזיתי תסוס | צילום: דניה ויינר, בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן

כבדי עוף בתרד, כמון ולימון

התרד והלימון הופכים את המנה הזאת לקלילה ומרעננת. תוספת פסטה טרייה תשלים את חגיגת הטעמים.

המרכיבים (6 מנות):
1/4 כוס שמן תירס
18 כבדי עוף טריים, נקיים מגידים וחצויים
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
1 כף שטוחה כמון טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
400 גרם עלי תרד (רצוי בייבי תרד)
5 שיני שום, פרוסות
מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת גדולה ורחבה את השמן, ומטגנים את הכבדים דקה מכל צד. מתבלים במלח ופלפל, בסוכר, בכמון ובפפריקה ומטגנים עוד דקה מכל צד.
2. מוסיפים את התרד, השום ומיץ הלימון ומבשלים 3-2 דקות תוך ערבוב, עד שהכבדים עשויים. מגישים מייד על פסטה טרייה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: כבדי עוף בתרד, כמון ולימון
כבדי עוף בתרד (צילום: דניה ויינר, בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן)
כבדי עוף בתרד, כמון ולימון | צילום: דניה ויינר, בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן

ירקות שורש צלויים בשמן זית, עלי זעתר ולימון

תוספת צבעונית טעימה ובריאה, מתאימה להגשה לצד דגים ובשר, ואפילו כמנה עיקרית צמחונית לצד יוגורט או שמנת חמוצה.

המרכיבים (4 מנות):
4 גזרים, קלופים
8 בצלצלי שאלוט קטנים, קלופים
8 שיני שום בקליפתן
2 שורש סלרי קטנים, קלופים וחתוכים לרבעים
4 שורשי פטרוזיליה קטנים, קלופים
4 בייבי כרישה, שטופים היטב
4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
3 גבעולי תימין
1/2 לימון בקליפתו, פרוס דק
מיץ מלימון גדול
1/2 כוס שמן זית
צרור עלי זעתר, מופרדים מהגבעולים
1 כף סוכר חום בהיר דמררה
מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). שמים בתבנית את כל המרכיבים, מערבבים היטב ואופים כ-25 דקות עד שהירקות מתרככים ומזהיבים. מגישים מייד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ירקות שורש צלויים בשמן זית
ירקות שורש צלויים בשמן זית (צילום: דניה ויינר, בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן)
ירקות שורש צלויים בשמן זית, עלי זעתר ולימון | צילום: דניה ויינר, בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן

נזיד פטריות ועדשים שחורות עם יין אדום

נזיד נהדר מפריגור שבצרפת, שמגישים עם תבשילי אווז או כמנה בפני עצמה. תוספת של חזה אווז מעושן מעשירה את המנה. אפשר להוסיף גם צלעות מעושנות של עגל חלב, חתוכות לקוביות קטנות.

המרכיבים (6-8 מנות):
2 כוסות (400 גרם) עדשים שחורות
1/2 כוס שמן, או שומן אווז מומס
2 בצלים אדומים, קצוצים דק
4 שיני שום, קצוצות
1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
200 גרם חזה אווז מעושן, פרוס וקצוץ
1 ק"ג פטריות טריות מסוגים שונים, חתוכות לרבעים
מלח גס ופלפל שחור גרוס
2 כוסות יין אדום יבש
11/2 כוסות מרק עוף צח
1 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
1. שמים את העדשים בקערה, מכסים במים ומשרים שעתיים.
2. מחממים בסיר רחב ושטוח את השמן, מוסיפים את הבצל, השום, הגזר ושורש הסלרי ומטגנים 10 דקות.
3. מוסיפים את חזה האווז המעושן והפטריות ומטגנים 5 דקות.
4. בינתיים מסננים את העדשים, שוטפים במסננת ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היין ומרק העוף ומביאים לרתיחה.
5. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות עד שהרוטב סמיך מאוד. טועמים ומשפרים תיבול. מסירים מהאש, זורים מעל הנזיד פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: נזיד פטריות ועדשים שחורות ביין אדום
נזיד פטריות ועדשים שחורות (צילום: דניה ויינר, בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן)
נזיד פטריות ועדשים שחורות עם יין אדום | צילום: דניה ויינר, בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן
>> את הפסטות מהספר החדש של יעל גרטי כבר ראיתם?