המנות של עינב (באדיבות אמא ורד)

כבד עוף
מצרכים:
חצי קילו כבד
4 בצלים בינוניים
תבלינים: חצי כף כמון, קורט פלפל שחור, רבע כף פפריקה חריפה, מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
שוטפים את הכבדים היטב, וצולים מעל רשת בלהבה פתוחה.
אחרי שנצלו היטב מכל הכיוונים, מעבירים למסננת (כדי שהנוזלים יירדו) ובוזקים מלח גס. לאחר חצי שעה שוטפים.
בינתיים פורסים את הבצלים ומטגנים על אש בינונית עד הזהבה.
מוסיפים את הכבדים הצלויים לסיר עם הבצל, מוסיפים תבלינים ומערבבים בכף עץ (כדי שהכבדים לא יתפרקו).
אחרי כ-5 דקות מוסיפים כוס מים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך (כרבע שעה).

האח הגדול (וידאו WMV: mako)
פותחים שולחן. המנות של המתמודדים | וידאו WMV: mako

פתיתים
מצרכים:
חבילת פתיתים
בצל גדול
פלפל שחור, כורכום, מלח

אופן ההכנה:
מגרדים במגרדת גסה את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים חבילת פתיתים ואת התבלינים ומים רותחים עד לגובה של ס"מ מעל גובה הפתיתים.
סוגרים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה. לאחר כ-10 דקות מכבים את האש. מערבבים כל כמה דקות, כדי שהפתיתים לא יידבקו.

מטבוחה
מצרכים:
2 קילו עגבניות בשלות
4 פלפלים חריפים ירוקים (אפשר גם אדומים)
שיניים קלופות מראש שום שלם
שמן
כף פפריקה אדמה
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
מסמנים בסכין X בתחתית כל עגבנייה, חולטים במים רותחים ומקלפים. מעבירים למסננת כדי שהנוזלים יירדו.
בינתיים חוצים את הפלפלים לאורך ואז לפרוסות (מתקבלות פרוסות בצורת סהר).
מטגנים ביחד עם שיני השום הקלופות, וכשמזהיב מוסיפים את העגבניות (השלמות), מערבבים ומכסים את הסיר.
אחרי 20 דקות מועכים את תכולת הסיר עם מועך של פירה, ואחרי 20 דקות נוספות עושים זאת שוב.
מוסיפים פפריקה ומלח, מנמיכים את האש ומערבבים כל חצי שעה. מבשלים עד לאידוי הנוזלים, בערך שעה.
טיפ: אפשר להקפיא חלק מהכמות.

המנה של איתי (באדיבות יגאל, הבנזוג של האמא)

מרק שום (בלי ריח של שום)
מבוסס על מתכון בספרו של בני סיידא "רק מרק", בשנויים קלים

ל-4-5 איש

האח הגדול (וידאו WMV: mako)
קיבלה סושי, אבל מבסוטה אש | וידאו WMV: mako
80 גרם חמאה
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
4 ראשי שום קלופים
4 כוסות מים
כפית אבקת מרק ירקות
חצי כוס שקדים טחונים דק
שליש כוס שמנת מתוקה
3 כפות ליקר קואנטרו

ממיסים בסיר את החמאה עם השמן. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שנהיה שקוף.
מוסיפים את השום ומטגנים/מאדים על אש קטנה עד שהוא נהיה שקוף (לא להזהיב, אחרת המרק נהיה מר).
מוסיפים המים, אבקת המרק והשקדים. מביאים לרתיחה, מבשלים רבע שעה ומקטינים את האש.
מרסקים את המרק במעבד מזון. לפני ההגשה מוסיפים שמנת מתוקה וקואנטרו.

המנה של יוני (באדיבות אמא דינה)

כדורי בשר עם כרוב אדום (בהולנדית: רוד אה קול מט אה אקט באלן)

מצרכים:
כרוב אדום
5 כפות חומץ
כף וחצי סוכר חום
תפו"א (רצוי אדום)
חצי ק"ג בשר בקר טחון
בצל מגורר בפומפייה דקה
חמאה או מחמאה
מלח ופלפל
פירורי לחם

אופן ההכנה:
קוצצים את הכרוב האדום לפרוסות דקות וקטנות, ומכניסים לסיר לחץ עם מעט מים לאידוי. משאירים במשך חצי שעה עד שעה, עד לריכוך.
מוסיפים חומץ, סוכר חום וקובייה של חמאה או מחמאה (חשוב לזכור את המים בתחתית הסיר, כדי שלא יישרף).
קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים, ומניחים בסיר עם מעט מלח. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מכינים את כדורי הבשר: מוסיפים לבשר הטחון את הבצל, מלח ופלפל. מערבבים טוב טוב ויוצרים כדורים.
מחממים קוביית חמאה או מחמאה. טובלים את הכדורים בפירורי לחם ומטגנים את על אש גבוהה בחמאה מכל הצדדים, עד שנהיה ציפוי קריספי מסביב.
מוסיפים מים, שיגיעו עד אמצע כדורי הבשר שבסיר, ומבשלים עוד 5-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מגישים יחד עם תפוחי האדמה והכרוב.

טיפ: להגיש עם כפית חרדל צרפתי בצד, ולפזר אגוז מוסקט על הכרוב.

כבד קצוץ27403 (תמונת AVI: מצעד האוכל הישראלי)
כבד קצוץ. עכשיו יהיה לצבר הרבה | תמונת AVI: מצעד האוכל הישראלי

המנה של חגית (באדיבות הגיסה מלכה)

יברק (עלי חסה ממולאים)

מצרכים:

עגבניות
פפריקה עם שום
שמן
עלי חסה
בצלים
פטרוזיליה
כוסברה
שמיר
1/2 ק"ג בשר טחון (אפשר הודו)
אורז
ביצה
תבלינים: אגוז מוסקט, פפריקה, מלח פלפל.

אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב: מגררים עגבניות טריות, מוסיפים פפריקה אדומה עם שום ומטגנים בשמן.
שמים את החסה בסיר עם מים רותחים וחופן של מלח, כדי שתצא המרירות.
מניחים את החסה בצד, עד שהיא מתייבשת.
חותכים קוביות קטנות של בצל ומערבבים יחד עם כל הירק: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ופנים החסה. סוחטים את המים.
מוסיפים לתערובת את הבשר והאורז, הביצה והתבלינים. מערבבים היטב.
מגלגלים את התערובת לעלי חסה, מניחים בסיר, מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על להבה נמוכה.

המנות של צבר (באדיבות האח יער)

פרגיות

מצרכים:
6-8 נתחים של פרגית

למרינדה:
2 שיני שום קצוצות
2 כפות דבש
פלפל שחור גרוס
מלח
כף סויה
2 כפות טריאקי

לפייסט: שמן, פלפל שחור, פפריקה חריפה, כורכום, כמון

אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הפרגיות כשעתיים.
מנקים רשת של גריל בבצל ושמן ומניחים את הפרגיות.
לאחר כשתי דקות הופכים את הפרגית ומושחים עם מברשת בפייסט. חוזרים על הפעולה לאחר כשתי דקות על הצד השני.
אחרי דקה וחצי דואגים שהאש במנגל תונמך, מכסים את המנגל ומשאירים את הפרגית לעישון קל של דקה. מובטחת פרגית רכה ועסיסית.

עגבניות ממולאות

מצרכים:
3 עגבניות בינוניות בשלות

למילוי:
חופן פטרוזליה קצוצה
חופן עלי בזיליקום קצוצים
2 שיני שום
5 כפות פירורי לחם
5 כפות שמן זית
צנוברים

אופן ההכנה:
חותכים את החלק העליון של העגבנייה, שישמש אותנו אח"כ בתור "מכסה".
מרוקנים את תוכן העגבנייה עם כפית, ושומרים בקערה.
מוסיפים לקערה את חומרי המילוי, מערבבים וממלאים את העגבניות.
מניחים על העגבניות את ה"מכסים", ומחוררים אותן קלות בקיסם (כדי שלא יתפוצצו בתנור).
מכניסים לתנור לחצי שעה בחום של 180-200 מעלות.
אפשר לשפוך מעל מעט יין לבן, ואפשר לפזר פרמזן.

כבד קצוץ אה לה יער

מצרכים:
חצי קילו כבד
2 בצלים סגולים גדולים
150 גרם חמאה
חצי כוס יין אדום
כמה מחטים של רוזמרין
2 מלפפונים חמוצים
3 ביצים קשות
שן שום כתושה
חרדל
דבש או סירופ מייפל טהור
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לקוביות ומזהיבים במחבת עם חמאה על אש בינונית. מוסיפים את הכבד, היין והרוזמרין, ואחרי כ-3 דקות, כשהכבד נאטם מבחוץ ובפנים הוא ורדרד, מורידים מהאש.
מכניסים את הכבדים והבצל לבלנדר ומפעילים עד לקבלת מחית.
חותכים את המלפפונים החמוצים והביצים לקוביות, ומוסיפים למחית.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מעט חרדל, שן שום כתושה וקצת דבש או סירופ מייפל. מערבבים עם כף ושולחים לצבר.