המדפים של הסופר כבר מתחילים לדגמן קיץ; נקטרינות, פסיפלורות, שסק ומלון. חוץ מלאכול אותם טריים אפשר לייצר מהם סורבה ביתי שיהפוך אותם למרעננים פי כמה.

פירות קיץ (צילום: ZQFotography, Istock)
רק בזכותם אפשר לסבול את החום - פירות קיץ | צילום: ZQFotography, Istock


אז נכון המרקם של סורבה במכונת גלידה הוא הרבה יותר אחיד וקרמי אבל גם בעזרת מזלג פשוט אפשר להשיג מקפא כיפי ומצנן. כמעט כל פירות העונה החמה מתאימים למשימה אבל עדיף להשתמש בפירות מוצקים יותר, הפירות הנוזליים ייתקשו להתגבש בתנאים הביתיים.

שני מתכונים לסורבה פשוט, מפתיע ומרענן שישאיר אתכם עם טעם של עוד.

סורבה פיטנגו (צילום: עמרי אנדרס צורף)
ככה הוא יראה בסוף | צילום: עמרי אנדרס צורף
סורבה פיטנגו

מצרכים:
1 כוס מים
1.5 כוסות סוכר
מיץ מלימון אחד גדול
500 גרם פיטנגו מגולענים ( כ-60פירות)

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מחממים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס (אין צורך להביא לרתיחה) ומצננים את הסירופ.

סוכר (צילום: עמרי אנדרס צורף)
צעד ראשון - הכנת סירופ סוכר | צילום: עמרי אנדרס צורף


2. מערבלים בבלנדר את הפירות המגולענים ומסננים.

3. מערבבים את סירופ הסוכר, הלימון ומחית הפרי.

4. מעבירים את התערובת לקופסא עם מכסה ומקפיאים למשך שעתיים.

סורבה לפני הקפאה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
לפני ההקפאה הוא נראה לגמרי כמו מיץ | צילום: עמרי אנדרס צורף


5. אחרי שעתיים מרסקים בעזרת מזלג ומקפיאים שוב.

6. מגישים עם נענע
לגרסת ההדפסה של המתכון

סורבה פסיפלורה ושוקולד לבן

סורבה פסיפלורה ושוקולד לבן (צילום: עמרי אנדרס צורף)
יש למה לחכות - סורבה פסיפלורה | צילום: עמרי אנדרס צורף
מצרכים:
1 כוס מים
1.5 כוסות סוכר
מיץ מלימון אחד גדול
450 גרם מחית פסיפלורה (מרוקנים את תוכנן של כ- 8 פירות)
50 גרם שוקולד לבן

_OBJאופן ההכנה:
1. בסיר קטן מחממים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס.
2. מוסיפים לסירופ את השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס.
3. מסננים את מחית הפסיפלורה ומערבבים אותה עם מיץ הלימון
4. מוסיפים את סירופ הסוכר והשוקולד למיץ הפרי
5. מקפיאים למשך שעתיים, מרסקים בעזרת מזלג ומקפיאים שוב
לגרסת ההדפסה של המתכון