פטיסרי - הרבה עוגות בקירור מעוטרות (צילום: istockphoto)
אין לכן מה לחפש פה - תחזרו לאירופה | צילום: istockphoto

תשכחו מקצפות, משוקולד ומגלידות. במקום זה, דמיינו לכם אקלים מדברי לוהט, שגורם לאנשים לחיות לאט יותר ולעשות המון הפסקות תה שחור מבושם בהל. דמיינו את הדקלים העצומים של עיראק מתנדנדים בבריזה המדברית, ומגישים את פירות הדבש השחומים שלהם היישר לגגות הבתים, משם הם נקטפים ומשולבים בחלק גדול מהמתכונים, יחד עם אגוזים והל. דמיינו ריבות מפירות טריים וצללו לאט למחוזות אחרים, שבהם הבאבע הדקיק והשטוח יוצא מהתנור כשהשומשום שעליו מתפצח מחום ותערובת התמרים והאגוזים בתוכו מבעבעת ורוחשת.


קינוחים מזרחיים (צילום: istockphoto)
או, זה כבר הרבה יותר לעניין | צילום: istockphoto

קבלו אותם, את הקינוחים והמתוקים שלא יגישו לכם באף מסעדה צרפתית מפונפנת, המתוקים שריפדו לי את הילדות בטעמים שאי אפשר להחליף בשום עוגת שכבות מוס. אז בלי שום הקדמה נוספת, הינה הם, הטעמים הפשוטים שמהם עשויה נחמה.

מלפוף

המעדן הזה הוא לא מסוג העוגות ששומרים במקרר ומגישים אחרי שבוע לאורחים. מאוד מומלץ לאכול אותו באותו היום. אבל בעצם, מי בכלל יכול להתאפק?

אין תמונה
מגלגלים ושואפים את המתיקות

המצרכים:
1 חבילת בצק עלים (400 גרם)
למלית:
250 גרם אגוזים ופיסטוקים קצוצים
½ כוס סוכר
1 כפית קינמון
לסירופ:
½ כוס מים
1 כוס סוכר
2 כפות מיץ למון
2 תרמילי הל שבורים/ 4-6 טיפות תמצית ורדים

אופן ההכנה:
1. ראשית מכינים את הסירופ. בסיר קטן מבשלים על להבה נמוכה את כל חומרי הסירופ עד לקבלת סירופ סמיך (כ-20 דקות). מוציאים את תרמילי ההל ומצננים.
2. מערבבים את כל חומרי המלית.
3. מרדדים את הבצק וחותכים לכ- 20 מלבנים דקיקים. מניחים כף מלאה מן המלית על כל עלה, מגלגלים לצורת סיגר ארוך ודק ככל האפשר, ומהדקים.
4. מסדרים את הגלילים על נייר אפייה ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום של כ-170 מעלות.
5. מוזגים מהסירופ הקר על המלפוף בעודו חם. ניתן להחליף את הסירופ באבקת סוכר.
להדפסת המתכון

באבע

באבע (צילום: שירלי אהרון)
כל נפלאות המזרח מחכים לכם בפנים | צילום: שירלי אהרון
המצרכים לבצק:
½ ק"ג קמח
½ כף שמרים יבשים
½ כוס +1 כף שמן
½ כפית מלח
2 כפות סוכר
1 כוס מים פושרים
למילוי:
250 גרם תמרים מגולענים
100 גרם אגוזים טחונים
לציפוי:
חלבון ביצה
שומשום

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים היבשים של הבצק ומוסיפים שמן ומים לסירוגין עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים במגבת רטובה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך כשעה.
2. מחלקים את הבצק ל-30 כדורים.
3. מערבבים את התמרים והאגוזים בקערה.
4. בעזרת ידיים משומנות/רטובות קורצים כדורים קטנים מהתערובת, בגודל של מסטיק עגול גדול.
5. יוצרים שקע רחב במרכז של כל כדור בצק, מכניסים לתוכו כדור מהמלית וסוגרים עליו את שולי הבצק.
6. בעזרת כפות ידיים משומנות משטחים את הכדור לכדי "פיתה" שטוחה ודקיקה (נזהרים שהמילוי לא יבצבץ דרך הבצק). מנקבים היטב במזלג כדי שלא יתפח בזמן האפייה.
7. מברישים בחלבון ביצה ומפזרים שומשום.
8. אופים בחום בינוני כ-20 דקות, או עד להשחמה.
להדפסת המתכון

ראשי

על לחם טרי, בקערה קטנה בתוספת אגוזים או כמילוי לעוגות ועוגיות, אין כמו ראשי – תערובת של טחינה גולמית ושל סילאן. זה טעים, זה מלא אנרגיה וזה בריא. רק צרפו לראשי תה שחור עם הל ואתם מסודרים

המצרכים:
1/2 כוס סילאן
1/2 כוס טחינה גולמית (עדיף כזו משומשום מלא)
1/2 כוס אגוזים/שקדים קצוצים

אופן ההכנה:
מערבבים ומתענגים.
להדפסת המתכון

זנגולה

המצרכים לבצק:
3 כוסות קמח
30 גרם שמרים
3 כוסות מים
לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
להגשה:
שבבי פיסטוקים ושקדים

אין תמונה
תענוג ממכר


אופן ההכנה:
1. יוצרים בצק דליל מחומרי הבצק ומתפיחים שלוש פעמים (מתפיחים, לשים שוב להוצאת האוויר, וחוזר חלילה).
2. מרתיחים מים, סוכר ומיץ לימון כחצי שעה על להבה נמוכה עד שמתקבל סירופ סמיך.
3. ממלאים שק זילוף בבצק ומזליפים עיגול בקוטר כ-10 ס"מ ובאמצע שוב עיגול קטן יותר לתוך שמן רותח.
4. כשהזנגולה מזהיבה מוציאים מהשמן, טובלים בקערת הסירופ בעזרת כף מחוררת, ומניחים במסננת למספר דקות.
5. מסדרים בצלחת הגשה ומפזרים שבבי פיסטוקים ושקדים.
להדפסת המתכון