במקום העשירי: הדגים המרוקאיים של גלית

אחחח, גלית בונפלד, גלית בונפלד. איך נפלו גיבורים. גלית אמנם הודחה בשלב מוקדם להחריד של התכנית (שנייה אחרי אביב), אבל הדגים המרוקאיים שהכינה לאודישן המשיכו ללוות אותנו עוד הרבה הרבה אחרי – ולחלקנו שורפת הלשון עד עכשיו. אחרי הכל, לא בכל סיר דגים תמצאו 15 פלפלים חריפים.

>> למתכון: דגים מרוקאיים

אין תמונה
דגים מרוקאיים. 15 פלפלים חריפים!

במקום התשיעי: הקרמשניט של גל

הקונדיטור המוכשר של החבורה הצטיין בשני מתכונים ברציפות: קודם במאפה הפילו אגוזים של משימת מנת הדגל, עוד בשלב מחנה האימונים, ואז בקרמשניט של משימת זיכרון הילדות. אתם אהבתם את מאפה הפילו, שמזכיר במרכיביו בקלאווה, אבל את הקרמשניט אהבתם אפילו יותר. דוגרי, אנחנו לא מאשימים אתכם.

>> למתכון: קרמשניט

המנה של גל
קרמשניט. גם אנחנו אהבנו

במקום השמיני: טארט הלימון של אלקנה

כחלק ממשימת המאפים נדרשו המתמודדים להנפיק שתי מנות על בסיס בצק – אחת מתוקה ואחת מלוחה. אלקנה, שהתחיל את הפרק בחוסר אונים משווע, סיים אותה עם אות הצטיינות מהשופטים, בזכות הטארט שלפניכם, שהוא כנראה הראשון שלו אי פעם. בהתחלה השופטים הזדעזעו לשמוע שהבצק הפריך לא נאפה אפייה מוקדמת, אבל אחרי שטעמו – כל התלונות נעלמו כלא היו. סחתיין עליך, אלקנה.

>> למתכון: טארט לימון

המנה של אלקנה (תמונת AVI: מאסטר שף)
הטארט של אלקנה. טירון טירון, אבל הפגיז | תמונת AVI: מאסטר שף
במקום השביעי: עוגת הביסקוויטים של אינה

במשימת העגלות הגרילה אינה את עגלת המשפחה עם חמשת הילדים, שהכילה בעיקר חטיפים וממתקים. למזלה ולמזלנו, אישה כמו אינה, כשנותנים לה לימונים היא מכינה יופי של לימונדה – וגם מהעגלה הדלה בחומרי גלם היא הצליחה להוציא שתי מנות מצוינות. האחת היא עוגת הביסקוויטים הזו, שאין ילד או מבוגר שיכולים לסרב לה – ואת השנייה עוד נפגוש בהמשך.

>> למתכון: עוגת ביסקוויטים

במקום השישי: לחמניות השבת של סמדי

תנו לנו בצק טוב, ואנחנו שלכם. אז יש לנו את אביבה, שאחראית על המאפים המדוגמים, עם המילויים והבלגנים, ויש את סמדי, שמאיישת יופי את קטגוריית האוכל הביתי הטעים. לחמניות השבת שלה כבשו את לבכם במיוחד (האמת, גם את שלנו), כנראה דווקא בזכות פשטותן המקסימה: קמח-מים-שמרים-מלח, וזהו. טוב נו, סמדי.

>> למתכון: לחמניות שבת

במקום החמישי: לחם הגבינות של אביבה

מיד אחרי הלחמניות של סמדי – אהבתם את הלחם השוויצרי המשובח של אביבה. בזמן אמת הוא לא ממש הצליח, והבצק שלו נותר בחלקו לא אפוי – אבל איכשהו זה לא מפריע לנו ולכם לראות את הפוטנציאל העצום של המתכון הזה. אלה שכבר ניסו מספרים שהוא יוצא מעולה, ולא פחות יפה מבתמונה.

>> למתכון: לחם גבינות

המנה של אביבה (תמונת AVI: מאסטר שף)
הלחם של אביבה. יוצא טעים לאללה | תמונת AVI: מאסטר שף

במקום הרביעי: העוף עם פתיתים של אינה

הבטחנו לכם חלק שני למשימת העגלות של אינה – והנה הוא בא. לצד עוגת הביסקוויטים המהממת היא הכינה את התבשיל הבאמת הכי פשוט בעולם: עוף ופתיתים, מבושלים בסגנון חמין. אחרי שקיבלה הערה מלחיצה מהשופטים החליטה לשדרג את המנה עם קרם פלפלים ועגבניות, כדי שלא תצא פשוטה מדי – ועם השדרוג הזה היא כבשה את הפסגה.

>> למתכון: עוף עם פתיתים

במקום השלישי: קציצות אורז ממולאות בשר טחון של סמדי

זוכרים את המנה הזאת? אי שם במעבה מחנה האימונים התבקשו המתמודדים להכין מנה שבליבה אורז. המתכון הזכור ביותר מהמשימה הזאת הוא – שוב – זה של סמדי בומבה, שנתנה בתבשיל הביתי המשביע והמקסים. בפנים בשר טחון, בחוץ אורז, ומסביב רוטב טעים טעים של עגבניות ופלפל חריף.

>> למתכון: קציצות אורז ממולאות

אין תמונה
בפנים בשר, בחוץ אורז. עוד הברקה של סמדי

במקום השני: הקרוקומבוש של רביבה אפל

קרוקומבוש. אפילו המילה מעוררת פלצות, אבל לזכותה של הנבחרת ייאמר שכמעט כולם הצליחו להתמודד עם האתגר באופן משביע רצון (סליחה, רן) – אפילו אם הקרמל יצא קצת עבה. גם אתם הראיתם התעניינות בלתי פוסקת במתכון הזה, ולנו לא נותר אלא לתהות – כמה מכם גם הכינו אותו.

>> למתכון: קרוקומבוש

ובמקום הראשון: הבולונז של אייל שני

אחרי כל המתכונים הטובים והמוצלחים, הנה מגיע הכוכב האמיתי של העונה: הבולונז שהסעיר מדינה שלמה. טוב, למישהו היה ספק? מדובר באמת ביצירת מופת קולינרית, של אדם שכל מה שהוא נוגע בו הופך לזהב טהור. אין אלא לסיים במילים: אייל, תעשה לנו בולונז!

אין תמונה
ראגו טלה. יאללה, תתחילו לבשל!

>> למתכון: הבולונז של אייל שני

>> ואם כבר אייל שני - ניסיתם את הפרנץ' טוסט המדוגם שלו?
//www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-masterchef/Recipe-ec15bebe115ab21004.htm