ילדה בורוד לשה בצק עם מערוך ומחייכת (צילום: jupiter images)
אמא, השנה הסופגניות עליי | צילום: jupiter images

מחפשים מה לעשות עם הילדים? יש לנו שתי הצעות בשבילכם: אחת, לרשום אותם לסדנת בישול לילדים (איתכם או לבד), ושתיים – להפקיד בידיהם את המתכונים האלה, להצמיד הורה מלווה ולשלוח אותם למטבח. בסופו של יום יחכו לכם שני סוגי סופגניות ולביבות זוקיני ובטטה.

כל המתכונים באדיבות שפית איילה ארוך מ-4Chef.

סופגניות מהירות במילוי תפוחים

המצרכים:
לסופגניות:
420 גרם קמח (כ-3 כוסות)
שקית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
2 ביצים
2 גביעי לבן או שמנת חמוצה
גרידת לימון
גרידת תפוז
קינמון/תוכן מקל וניל
3 תפוחים קלופים ללא הליבה, פרוסים לטבעות או חתוכים לשמיניות (יש להשרות במים קרים ומיץ לימון עד השימוש למניעת השחרה)
שמן קנולה/תירס לטיגון עמוק

לאייסינג פטל:
200 גרם אבקת סוכר מנופה
2 כפות מיץ לימון
7 יחידות פטל טרי או קפוא (ניתן להחליף את הפטל בחמוציות, אוכמניות, תותים, דובדבנים)
להגשה: מייפל אמיתי/אבקת סוכר/דבש

אופן ההכנה:
להכנת הסופגניות:
1. מערבבים את כל החומרים בקערה (פרט לשמן ולתפוחים), עד שמתקבלת תערובת חלקה.
2. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר ובינתיים מסננים ומנגבים את פלחי התפוחים.
3. כשהשמן חם טובלים את פלחי התפוח בבלילה(עם מזלג) ומטגנים בשמן החם עד שהם מזהיבים.
4. סופגים בנייר את עודפי השמן ומגישים לצד סירופ מייפל אמיתי/ אבקת סוכר/דבש.

להכנת אייסינג פטל:
1. מועכים את הפטל במסננת דקה מעל קערה עד שהוא מגיר את כל הנוזלים.
2. מוסיפים לקערה עם מיץ הפטל את יתר המרכיבים ומערבבים היטב עד שאבקת הסוכר נמסה.
3. טובלים את סופגניות התפוחים בזיגוג ומעטרים בסוכריות צבעוניות. רצוי להשתמש בזיגוג מיד אחרת הוא מתקשה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סופגניות מהירות במילוי תפוחים

אין תמונה
סופגניות מהירות במילוי תפוחים. לא נראה מהיר, נכון?

סופגניות חרוז בציפוי סירופ דבש חם

המצרכים:
לסופגניות:
175 גרם קמח (כוס ורבע)
כף סוכר
חצי כפית מלח
תוכן מקל וניל
כפית שמרים יבשים
100 מ"ל מים
100 מ"ל חלב

לסירופ הדבש:
100 גרם סוכר (חצי כוס)
100 מ"ל מים
מיץ מלימון אחד
175 גרם דבש

אופן ההכנה:
להכנת הסופגניות:
1. מערבבים בקערה קמח ושמרים, מוסיפים בהדרגה תוך ערבוב את המים והחלב.
2. מוסיפים וניל, סוכר ומלח ומערבבים עד שנוצר בצק חלק, אלסטי ונוזלי. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. כשהשמן חם, יוצקים מבלילת הבצק לסיר בעזרת 2 כפיות (טובלים את הכפות במים כדי שהבצק לא יידבק). מטגנים את הסופגניות עד שמזהיבות.
4. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר/סירופ דבש חם.

להכנת סירופ דבש:
1. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים סוכר תוך טריפה עד שהסוכר נמס.
2. מוסיפים מיץ לימון ודבש, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סופגניות חרוז בציפוי סירופ דבש חם

אין תמונה
סופגניות חרוז. מותר להתעצל עם הסירופ

לביבות זוקיני

המצרכים:
ללביבות:
500 גרם זוקיני מגוררים בפומפייה דקה וסחוטים היטב
500 גרם בטטה מגוררת בפומפייה דקה
פטרוזיליה/בזיליקום/תימין/אורגנו/עירית קצוצים
3 ביצים
2 כפות פירורי לחם
2 כפות קמח
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
קורט אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור
שמן קנולה/תירס לטיגון עמוק

למטבל:
גביע קוטג'
חופן עירית קצוצה
מיץ מחצי לימון
4 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:
להכנת הלביבות:
1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים (במידה והתערובת דלילה מידי מוסיפים עוד מעט פירורי לחם/קמח).
2. ממלאים שמן במחבת (בגובה ס"מ וחצי) ומניחים מעל להבה גבוהה. כעבור מס' דקות, כשהשמן חם (בודקים אם השמן חם ע"י הוספת חתיכת לחם קטנה לשמן, אם השמן מבעבע סביב הלחם,סימן שהוא חם), מניחים בתוכו בעדינות כף מהבלילה ומשטיחים אותה מעט. ממלאים כך את המחבת (שומרים על מרווחים בין לביבה ולביבה).
3. מטגנים את הלביבות 2-3 דקות, עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מניחים את הלביבות מעל נייר מטבח לספיגת השמן.

להכנת המטבל:
1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה לתערובת אחידה. מגישים עם הלביבות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: לביבות זוקיני