את המנה הזו – דג טונה ברוטב חריף – אני מכינה בדרך כלל לארוחת ערב שישי, אבל אין שום סיבה לא להכין אותה דווקא בתחילת השבוע, וליהנות ממנה לאורכו. תפוחי האדמה אינם חלק בלתי נפרד מהמתכון. כשאביב, הבן שלי, חוזר מהצבא אני מוסיפה אותם. אתם יכולים להוסיף או לוותר – כרצונכם ולפי העדפתכם האישית.

דגים חריפים עם תפוחי אדמה של סמדי (צילום: סמדר וקנין, מאסטר שף)
הסיר השבועי של סמדי. במיוחד בשביל הבן החייל | צילום: סמדר וקנין, מאסטר שף

דג ברוטב חריף

מצרכים (ל-7 מנות):
7 חתיכות דג טונה
ראש שום
צרור כוסברה
2 פלפלים אדומים חריפים
גמבה
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 כוס שמן
2 כפות גדושות פפריקה
2 עגבניות
כפית מלח (או לפי הטעם)
חצי לימון
חצי כפית כמון

אופן ההכנה:

1. יום לפני הבישול מניחים את פרוסות הדגים בקערת מים, ומחליפים את המים בכל 3-4 שעות. שומרים בקירור.

2. פורסים את העגבניות לרוחב ומסדרים על תחתית של סיר רחב.

3. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מסדרים את הפרוסות על העגבניות שבסיר.

4. מקלפים את שיני השום ומפזרים בסיר.

5. חותכים את הגמבה לפרוסות, ומניחים אותה ואת הפלפלים החריפים על תפוחי האדמה.

6. מסירים מהכוסברה את העלים ומפזרים חצי מהם בסיר.

7. מערבבים את השמן והפפריקה בכוס עד שהפפריקה נמסה. מוסיפים את הכמון ומערבבים. שופכים הכל על הירקות בסיר.

8. מקלפים את הלימון וחותכים לרצועות. מניחים את רצועות הלימון בצידי הסיר.

9. ממלאים מים עד לכיסוי של תפוחי האדמה, מכסים ומביאים לרתיחה.

10. נותנים חצי בישול, ומוסיפים את פרוסות הטונה. מוסיפים את שאר הכוסברה ועוד חצי כוס מים. מכסים את הסיר ונותנים לדגים להתבשל במשך רבע שעה (לא פותחים!).

11. בתום רבע שעה פותחים את הסיר ונותנים לאדים לצאת.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: דג ברוטב חריף
 >> לכל מתכוני העונה של סמדי בומבה