עזבו אתכם מתוססים למיניהם, שייקים כבדים של פירות או משקאות סמות'י אופנתיים - הלימונדה היא-היא המרענן המושלם לקיץ חם. למשקה הבסיסי לא צריך יותר מלימונים, סוכר ומים, אבל אנחנו ליקטנו עבורכם כמה מתכונים עם טאץ' מיוחד
הכנה:
1. הכנת הלימונדה: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר.
2. הכנת היוגורט: מערבבים את כל החומרים ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
3. מערבבים שנית, מחזירים להקפאה ולאחר כרבע שעה מערבבים שוב.
4. מחזירים למקפיא לשעתיים לפחות.
הגשה: מוזגים את הלימונדה לכוסות ובכל כוס שמים 3 כדורי יוגורט. אופציה אלכוהולית: ניתן לוותר על היוגורט הקפוא ולהוסיף ללימונדה קמפרי.
חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות):
מיץ מ-3 לימונים טריים + גרידה מלימון אחד
1/2 כוס מי סוכר
1 כוס מים
2 כוסות קרח
1 כוס קוביות אננס טרי
ענף לואיזה טרייה (אם אין טרייה, משרים יבשה בחצי כוס מים רותחים ומסננים)
הכנה: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ומגישים. אופציה אלכוהולית: תוספת עראק.
הולכת מעולה עם נענע ולימון. פסיפלורה | צילום:
istockphoto
לימונדת גרניום
שף ניר צוק
חומרים:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
5 עלי גרניום טריים
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
הכנה:
1. מכינים סירופ: מביאים לרתיחה כוס סוכר עם כוס מים.
2. מוסיפים 5 עלי גרניום טריים, מרתיחים 3 דקות נוספות, מוציאים את העלים ומקררים.
3. מוסיפים לסירופ כוס מיץ לימון סחוט טרי ומוהלים במים לפי הטעם.