שרימפס (צילום: jupiter images)
בטוח שאתה שרימפס? | צילום: jupiter images

במבט ראשון זה נראה כמו שרימפס. על מצע של פול ירוק הונחו ארבעה סלילים משופדים בעלי צורה מחשידה וריח של דג. גם המלצרית לא ידעה להגיד במה מדובר, הבטיחה לברר אבל לא חזרה. הריח הכה באפינו. החילונים שישבו מולנו הזכירו שמדובר במסעדה כשרה. מה כבר יכול להיות? חשבנו ונטלנו שיפוד. דווקא טעים. מאוחר יותר נגלה: שיפודי מוסר ים על תבשיל פול ירוק ולימונים כבושים בניחוח כוסברה.

הדעה הרווחת, אפילו במגזר, היא ש"מה שטעים לא כשר ומה שכשר לא טעים". אז מסתבר שזה לא תמיד נכון. בערב טעימות שנערך לקראת פסטיבל האוכל הכשר כיכבו שש מנות מעוצבות היטב. אנחת התפעלות נרשמה מהאנטיפסטי והאסאדו בקר (השף גבי אוחנה, ביסטרו 56) ומהחריימה (השף תום קבלו ממסעדת דקה). בשלב הקינוחים היו קצת חששות – שנרגעו מאוחר יותר למראה קומבינציית קינוחים מעוצבת: סופלה אננס, ממתק טוקופיה וטראפלס (השף קובי דלל, טוקופיה).

ראשונה, עיקרית וקינוח ב-84 שקל

כ-40 מסעדות כשרות ברחבי הארץ ישתתפו בפסטיבל "שף תאכל כשר" המתקיים זו השנה הרביעית ברציפות. במסגרת הפסטיבל, שיתחיל ביום ראשון הקרוב ויימשך עד 20 בנובמבר, יציעו המסעדות תפריט מיוחד הכולל מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח במחיר 84 שקלים בלבד.
מפיקי הפסטיבל מבטיחים כי השפים במסעדות נערכים להכנת מנות "אנינות טעם על בסיס מיטב חומרי הגלם והמרכיבים". נשמע קצת מופרך בהקשר של מסעדות כשרות, אבל השף קובי דלל ממסעדת טוקופיה הנס-ציונית מתעקש: "אפשר ליצור אוכל שהוא גם כשר וגם טעים אם אתה יצירתי מספיק, אם אתה לא מחפש לעשות דברים 'כמו' הלא כשר. לא כל דבר שהלך טוב עם חמאה יילך טוב עם מרגרינה, לפעמים צריך לדעת לוותר. החוכמה היא להשקיע בחומרי גלם איכותיים".

בגישה הזו תומכות גם ההעדפות הטבעיות של הקהל המסורתי. לפי דלל קהל הסועדים הדתי לא מחפש אוכל עדכני הייטקי, כזה עם שמות מסובכים: "דתיים מחפשים אוכל ביתי איכותי משודרג עם פוזה של מסעדה. הם לא מחפשים כבד אווז, הם מתחברים יותר לחריימה של דג טוב, לא אוהבים להתפלצן".

המסעדות המשתתפות בפסטיבל "שף תאכל כשר 4"

תל-אביב וגוש דן:
תל-אביב: Deca , אל גאוצ'ו, אלתר נתיב (למהדרין), בני הדייג (למהדרין), גשן, דרבי בר דגים, יטבתה בעיר, לאנטריקוט מבית אלהמברה, מקום מהסרטים, פאפאגאיו אקספרס, פאסיפיק, צ'יינה לי (למהדרין), קפה יפו.
פתח תקווה: אל גאוצ'ו (בד"צ בית יוסף - גלאט כשר), אלפרדו, טריאקי, מולדן (למהדרין), סלסה (בד"צ בית יוסף), קופי אין (בד"צ בית יוסף)
ראשון לציון: אורו, אל גאוצ'ו, רמת גן: קורסין (למהדרין)
שרון:
הרצליה פיתוח: ביסטרו 56, מפגש הסטייק, קולומבוס, נתניה: אל גאוצ'ו, יטבתה בעיר (למהדרין)
רעננה: אוסקה, לה טוסקנה
דרום:
אשדוד: ללה, מומה, סינטה, קמפיו אשקלון: גספאצ'ו, נס ציונה: טוקופיה, רחובות: ANGUS , פפרדלה, מושב גאליה: אורו, מזכרת בתיה: שיראין
ירושלים:
יטבתה בעיר (למהדרין)