בשביל להכין עוגה בחושה, אפילו משובחת, לא צריך להיות אופה דגול. נכון שתמיד אפשר לרדת למאפייה הקרובה ולקטוף כמה מגשיות ריחניות, אבל בערך באותה השקעה אפשר להיכנס למטבח, לערבב כמה מצרכים, לדחוף לתנור וליהנות מפרי ידיכם.

אין תמונה
פלא ממכר - עוגת גזר, עוד טיפה למטה תמצאו מתכון

היתרון הגדול של עוגות בחושות הוא שאפשר להפוך אותן לבריאות בלי הרבה כאב ראש. את הסוכר הלבן מחליפים בממתיק קצת פחות מזיק, כמו סוכר חום או דמררה (עדיף אורגני), סילאן, דבש או מייפל. את הקמח הלבן אפשר כמעט תמיד להחליף בקמח חיטה מלא, מעורבב בקמח פחות כבד שעשוי משיבולת שועל, קינואה, שיפון או כוסמין. לכל קמח יש השפעה קצת שונה על המאפים, ולכן כדאי להתנסות. את החמאה אפשר להשאיר כחטא קטן, או להמיר בשמן בריאותי לאפייה כמו קנולה, סובין אורז או זרעי ענבים, שכולם מיטיבים עם הכולסטרול.
רוצים ללמוד עוד על עוגות בחושות - כנסו לסדנת הווידאו המלאה.

עוגת גזר ותבלינים

מצרכים:
1/2 1 כוסות קמח מלא
1/4 1 כוסות סוכר דמררה
1/2 כף סודה לשתייה
1/2 כף קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית הל
1/2 כפית מלח
1/2 כוס רסק תפוחי עץ ללא חומר משמר
2 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס גזר מגורר דק
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים קלות וקצוצים
חופן צימוקים

הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה והתבלינים.
3. בקערה נפרדת מערבבים את המלח עם רסק התפוחים, הביצים, השמן ותמצית הווניל.
4. מעבירים את תכולת קערת הביצים לקערת הקמח, מוסיפים את הגזר, האגוזים והצימוקים ומערבבים היטב.
5. מעבירים לתבנית מוארכת משומנת היטב ואופים במשך 35 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
6. מצננים ומגישים.
לגרסת הדפסה של המתכון

עוגת שוקולד-תמרים

עוגת שוקולד (צילום: Nicolas Lemonnier, GettyImages IL)
עובדים כל כך טוב ביחד - שוקולד תמרים | צילום: Nicolas Lemonnier, GettyImages IL
מצרכים:
2/3 כוס תמרי מג'הול ללא חרצנים (בערך 4 תמרים)
1/2 כוס סילאן
1/2 כוס סוכר דמררה
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים גדולות
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס קמח מלא (או 1/4 כוס קמח מלא ו- 1/4 כוס קמח שיבולת שועל)
2/3 כוס קקאו
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח

הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מרסקים את התמרים והסילאן במעבד מזון.
3. מוסיפים לעיסה את תמצית הווניל, הביצים והחמאה המומסת, וממשיכים לרסק עד לקבלת בלילה אחידה.
4. בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
5. מעבירים את בלילת התמרים לקערת הקמח ומערבבים היטב.
6. מוזגים את התערובת לתבנית מוארכת ומשומנת. זהירות, לא למלא יותר מ-2/3 גובה התבנית כי העוגה תופחת.
7. אופים כ-30 דקות.
לגרסת הדפסה של המתכון

מאפינס ג'ינג'ר

מאפינס (צילום: istockphoto)
מאפינס | צילום: istockphoto
מצרכים:
6 כפות חמאה
4 כפיות סירופ מולסה או מייפל
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1/4 1 כוסות קמח מלא
3/4 כוס סוכר דמררה
1 כף ג'ינג'ר יבש טחון
1/2 1 כפיות אבקת קינמון
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפות רסק תפוחים ללא חומר משמר

הכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס שמתאימה ל-16 חתיכות.
2. ממיסים במחבת את החמאה ומערבבים יחד עם המולסה או המייפל והג'ינג'ר המגורר.
3. מנפים את הקמח בקערה, מוסיפים סוכר, קינמון, ג'ינג'ר יבש, אבקת אפייה וקורט מלח, ומערבבים.
4. מוסיפים את החמאה, המולסה/מייפל והג'ינג'ר ובוחשים בכף עץ.
5. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים.
6. מוזגים בעדינות מהבלילה לתבנית המשומנת ואופים 12 דקות.
7. ממתינים שהמאפינס יתקררו ורק אז מוציאים אותם מהתבנית.
לגרסת הדפסה של המתכון

עוגת בננה טבעונית

עוגת בננה בחושה (צילום: Foodcollection RF, GettyImages IL)
כמה טעימה ככה בריאה | צילום: Foodcollection RF, GettyImages IL
מצרכים:
1 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח קינואה/קמח שיבולת שועל/קמח לבן
1/3 כוס קמח שיפון
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
3 כפות זרעי פשתן
1/2 כוס מים פושרים
1/2 כוס שמן לאפייה (סובין אורז, זרעי ענבים, קנולה)
1/4 כוס סירופ מייפל או דבש
3/4 כוס סוכר דמררה
3 בננות בשלות
1/2 כוס חלב סויה
1/2 כוס שברי אגוזי מלך או שוקולד צ'יפס

הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה והמלח.
3. במטחנת תבלינים או מטחנת קפה טוחנים את הפשתן לאבקה דקה. לא ניתן להשתמש בפשתן טחון מראש.
4. מעבירים את הפשתן הטחון לקערה, מוסיפים את המים ומערבבים במהירות כדקה, עד שנוצרת עיסה דביקה.
5. מוסיפים את השמן, המייפל/הדבש והסוכר ומערבבים.
6. מרסקים את הבננות במזלג ומוסיפים לקערה של הרכיבים הרטובים. מוסיפים גם את חלב הסויה.
7. מעבירים את הבלילה שהתקבלה לקערת הקמח, ומערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים את אגוזי המלך או השוקולד.
8. מעבירים לתבנית מוארכת ומשומנת ואופים 15-20 דקות.
9. מצננים ומגישים.
לגרסת הדפסה של המתכון

חלבה (צילום: adel66, Istock)
רצוי בלי חומרים משמרים. חלבה | צילום: adel66, Istock

עוגת חלבה

_OBJמצרכים:
5 ביצים
1 כוס סוכר חום
קורט מלח
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס יוגורט בופאלו (או יוגורט מוצק אחר)
1 כפית תמצית וניל
2/3 כוס טחינה משומשום מלא
3/4 כוס חלבה מפוררת (עדיף משומשום מלא וללא חומרים משמרים)
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס קמח כוסמין
1/2 כוס קמח שיפון

הכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2-3 תבניות אפייה מאורכות).
2. מפרידים את הביצים לשתי קעריות – אחת לחלמונים ואחת לחלבונים.
3. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף נוקשה ומניחים בצד.
4. מוסיפים מלח וסוכר לחלמונים, ומקציפים עד לקבלת מרקם חלק.
5. מוסיפים לחלמונים יוגורט, שמן ותמצית וניל, ומערבבים.
6. מוסיפים לחלמונים את הטחינה בהדרגה ותוך כדי ערבוב, ולאחר מכן את פירורי החלבה.
7. בקערה שלישית מערבבים קמח ואבקת אפייה. מעבירים את התערובת דרך מסננת לקערת החלמונים.
8. מקפלים את החלבונים לתוך קערת החלמונים, ומערבבים בעדינות.
9. שופכים את הבלילה לתבניות המשומנות (לא ממלאים יותר מ-3/4 הגובה), ואופים 25-30 דקות.
לגרסת הדפסה של המתכון