כשאבא שלי מכין מרק חרירה הזה הוא יושב ומקלף את החומוס גרגיר גרגיר, ומשקיע בו את כל הנשמה. יכול להיות שבגלל זה הוא לא מכין אותו הרבה. מה שאנחנו מציעים לכם כאן הוא גרסה מקוצרת של המרק הזה, שבדרך כלל מצריך שעות של הכנה. הטעם, אנחנו יכולים להבטיח, לא פחות מוצלח.

מרק חרירה מקוצר (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
חרירה, הגרסה המקוצרת. שעה אחת ואפשר להתיישב לאכול | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 60 דקות
עלות: כ-48 שקלים

המצרכים:
2 בצלים, קצוצים
מעט שמן לטיגון
1 שוק עוף
2-3 עצמות של אסאדו (מה שיש לקצב זה טוב)
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים
2 כוסות עדשים קפואות
260 גרם עגבניות מרוסקות
3 מקלות סלרי, קצוצים דק
קופסה קטנה רסק עגבניות
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס כוסברה, קצוצה
כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
1/2 כוס קמח
כוס וחצי אטריות דקות למרק
1 לימון

לקציצות:
1 בצל מגורר
500 גרם בשר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
מעט כורכום
2-3 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הקציצות ומניחים בצד.

2. מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות ומוסיפים את העוף והעצמות. מערבבים ומבשלים כשתי דקות.

3. מוסיפים את יתר המצרכים למעט הקמח, האטריות והלימון, מערבבים ומוסיפים מים חמים עד גובה הירק. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-30 דקות.

4. מדללים את הקמח עם כוס מים ומוסיפים למרק לאט לאט, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את האטריות ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

5. סוחטים לימון לפי הטעם ומגישים.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוף עם פול וארטישוק ירושלמי
>> מתכונים ללביבות
>> מתכונים לסופגניות