מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ארוחה בשעה: משולשי פילו במילוי אנטרקוט

אחד המאכלים הכי בסיסיים שכולם אוהבים הוא בורקס. קטן, גדול, במילוי ירקות או בשר - העיקר שיהיה חם וטרי מהתנור. הנה הצעה לבורקס בשרי מהיר, בפחות מ-60 שקלים

פורסם:
הקישור הועתק

אחד הדברים שתמיד יככבו בתפריט שלי הואבורקס. לא משנה איזה סוג, או איזה מילוי אכניס, תמיד כיף לאכול אותו כשהוא חם וטוב מהתנור, וכמעט לשרוף את הלשון בביס הראשון. אבל עונג בצד וקלוריות בצד - עדיף לאכול יותר ולהשמין פחות, לכן את הבורקס הבא הכנתי מבצק פילו, שכמות השומן שלו היא כמעט אפסית. מילאתי אותו ברצועות אנטרקוט ופלפל שושקה מתוק ועסיסי. וגם אם אין לכם אנטרקוט בשלוף, תמיד אפשר להחליף אותו בבשר טחון.

משולשי פילו - תוך כדי
משולשי הפילו בתהליך ההפיכה למשולשים|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
משולשי פילו - אחרי
משולשי פילו במילוי אנטרקוט . זהירות מהחום בביס הראשון|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

משולשי פילו במילוי אנטרקוט ופלפל

זמן הכנה: 15-20 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-57 שקלים

המרכיבים:
1פלפל שושקהחתוך קטן
קצת שמן לטיגון
250 גרםאנטרקוטחתוך לרצועות דקות
3 שיני שום קצוצות
50 גרם שקדים קצוצים
כףרוזמריןטרי קצוץ דק
מלח ופלפל שחור
3-4 עלי פילו
שמן למריחת העלים

אופן ההכנה:

1. מטגנים במחבת את הפלפל כ-2-3 דקות.

2. מוסיפים את רצועות האנטרקוט, מטגנים עוד כ-2 דקות נוספות, ומוסיפים את יתר המרכיבים (למעט הבצק).

3. לוקחים עלה פילו, חותכים אותו לפס ברוחב של כ-8-10 ס"מ ומורחים בשמן.

4. שמים קצת מהתערובת בקצה, מקפלים את הבצק למשולש שמכסה את המילוי, ואז ממשיכים לקפל למשולשים לכל אורך הבצק (קצת כמו שמקפלים דגל). מניחים בתבנית על נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עד שנגמר המילוי.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15-20 דקות, עד שהמשולשים מזהיבים.

מתכון:דנה אלמוסני
צילומים וסטיילינג:אפיק גבאי
המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?