באופן קבוע, מרגע שהמנה הזו נכנסת לתנור אני רק מחכה לנגוס כבר בקנלוני האלה, ולהרגיש שוב את שילוב הטעמים המושלם על הלשון. למעשה, אצלי בבית כמעט הלכו מכות על הביס האחרון - אז אני ממליצה להכין ישר כמות כפולה.

קנלוני פטריות - לפני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קנלוני פטריות - לפני | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
קנלוני פטריות - מוכן (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
הקנלוני כעבור שעה. מריחים עד לפה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קנלוני פטריות ברוטב רוזה

זמן עבודה: 20 דקות
זמן הכנה כולל: 60 דקות
עלות: כ-60 שקל

המצרכים:
2 חבילות פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות
3 יחידות פטריות פורטבלו, חתוכות לקוביות
מעט שמן זית, לטיגון
3 שיני שום, קצוצות
מלח ופלפל שחור
חופן בזיליקום, קצוץ
250 גרם גבינה לבנה או ריקוטה
100 גרם צהובה מגורדת
100 גרם פרמזן מגורדת
חבילת קנלוני

לרוטב:
1 בצל קצוץ
מעט שמן זית, לטיגון
1 שן שום קצוצה
350 גרם עגבניות מרוסקות
1/4 כפית סוכר
חופן בזיליקום, קצוץ
1 שמנת מתוקה, או שמנת לבישול 15%
מעט אורגנו (לא חובה)
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים במחבת את הפטריות. לאחר 2-3 דקות מוסיפים את השום, המלח והפלפל והבזיליקום.

2. מעבירים למסננת ומתחילים להכין את הרוטב.

3. מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את השום, העגבניות המרוסקות והסוכר ומערבבים.

4. מוסיפים את הבזיליקום, השמנת, האורגנו, המלח והפלפל ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות.

5. מעבירים את הפטריות לקערה, מוסיפים את הגבינות, מערבבים ומעבירים לשק זילוף, אם יש.

6. מזלפים את המילוי לתוך הקנלוני בעזרת שק הזילוף, עם כפית או פשוט בידיים.

7. מניחים את הקנלוני בתבנית, אחד ליד השני, ויוצקים את הרוטב כך שיכסה אותם היטב. מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף.

8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 40 דקות.

דנה אלמוסני היא בעלת קייטרינג Dada

* המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט

>> וברוח קצת יותר בשרית: כנפיים ברוטב צ'ילי מתוק
>> לכל מתכוני שבועות