את המתכון הזה קיבלתי מחברה שהיא בשלנית מצוינת, היא המציאה את המתכון הזה כשהכינה ארוחה צהריים לבת שלה. בכלל, ילדים מתחברים במיוחד לקציצות, ובעיקר האחיינים שלי שאוהבים את הקציצות האלו מאוד.

קל מאוד להכין את הקציצות, מאחר ולא צריך לרכך את הסלקים ולבשל אותם במשך שעות. פשוט משתמשים בסלקים מבושלים מראש וארוזים בוואקום, שאפשר למצוא אותם בסופר במחלקת הירקות. במקום להוסיף לקציצות ביצה ופירורי לחם, השתמשתי בשיבולת שועל בריאה. אם אין לכם, אתם יכולים להחליף אותה בחזרה לפירורי לחם ואפילו להוסיף ביצה. לרוטב אפשר להוסיף מעט לימון, ולקבל טעם שמזכיר את הטעמים של מרק קובה.

קציצות סלק לפני
קציצות בשר וסלק - המרכיבים (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן
קציצות סלק אחרי
קציצות בשר וסלק עם אורז. איזה ילד לא אוהב קציצות? (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

קציצות סלק

זמן הכנה: 20 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: כ-47 שקלים

המרכיבים:
לרוטב:
2-3 בצלים קצוצים דק
1-2 גזרים מגורדים, או חתוכים לקוביות
260 גרם רסק עגבניות
1 כפית סוכר
כוס וחצי מים חמים
2 כפות עדשים כתומות (לא חובה)
1 כפית אבקת עוף (לא חובה)
1-2 כפיות בהרט
מלח

לתערובת הקציצות:
1/2 ק"ג בשר טחון, או בשר הודו אדום טחון
2-3 שיני שום קצוצות
2 כפות שיבולת שועל אינסטנט מעורבבים ביחד עם מים רותחים (בערך חצי כוס)
2 סלקים (מוכנים) בינוניים מגוררים דק
1/2 בצל קצוץ קטן מאוד
מלח
כמון

2 כוסות אורז (לתוספת)

אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ. מוסיפים אליו את הגזר וממשיכים לטגן כ-3-5 דקות.

2. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים גם את הסוכר. מבשלים את רסק העגבניות טוב טוב.

3. מוסיפים לסיר כוס את המים החמים ואת העדשים הכתומות, ומביאים לרתיחה. לאחר שהרוטב רתח מוסיפים את התבלינים.

4. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומוסיפים אליהם חופן של מים ביד. מערבבים שוב ומעצבים לקציצות. מכניסים את הקציצות לסיר עם הרוטב, ובודקים שהוא מבעבע לפני שמכניסים אותן. מבשלים כ-35 דקות.

5. מכינים את האורז לפי הוראות היצרן (או איך שאתם אוהבים), ומגישים ביחד עם הקציצות.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג ויצירת הכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> בשבוע שעבר הכנו טארט פלפלים ובצל
>> ארז קומרובסקי מכין לכם 2 מנות לחורף