מה יותר כיף מארוחת ערב עם ניחוח של פיקניק? קבב משובח, לידו יתדות תפוחי אדמה, ואולי איזה סלט קטן? רק בקשה אחת יש לנו: אנא הישארו עם היד על הדופק ואל תשתוללו עם התבלינים, כדי שנוכל להרגיש את הטעם של הבשר. עכשיו כל מה שנותר לעשות הוא להניח את הקבבים בפיתה, להזליף קצת טחינה ולתת ביס גדול ובריא. שיהיה בתיאבון.

60-60: קבבים ותפוחי אדמה - לפני (צילום: אסף רונן)
קבבים ותפוחי אדמה - לפני | צילום: אסף רונן
60-60: קבבים ותפוחי אדמה - מוכן (צילום: אסף רונן)
קבבים ותפוחי אדמה - אחרי | צילום: אסף רונן

קבבים ותפוחי אדמה

זמן עבודה: 20 דקות
זמן הכנה כולל: 35-40 דקות
עלות: 47 ש"ח

המצרכים (2 מנות):

לתפוחי האדמה:
4 תפוחי אדמה (עדיף אדומים)
1 שן שום קצוצה
½ כפית פפריקה מתוקה
1/3 כפית פפריקה חריפה
2 כפות שמן זית
מלח

לקבבים:
500 גרם בשר טחון עם מעט שומן כבש (לבקש מהקצב, לא חובה)
1 בצל קצוץ דק
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף שמן זית
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. חותכים את תפוחי האדמה לפלחים, מניחים בתבנית עם נייר אפייה, מוסיפים את השום, התבלינים והשמן, מערבבים ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל-20-25 דקות.

2. מסירים את נייר הכסף ואופים את התפודים עוד 5-10 דקות, להזהבה.

3. בינתיים מערבבים בקערה את הבשר טחון עם הבצל, הפטרוזיליה, התבלינים ושמן הזית. יוצרים קבבים ארוכים או עגולים.

4. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקבבים כ-2 דקות מכל צד (תלוי כמה אתם אוהבים את הבשר עשוי), או עד שהם משתזפים יפה.

5. מגישים עם תפוחי האדמה. אגב, תוספת של סלט של עגבניות ומלפפונים תעלה לכם כ- 4.5 ש"ח.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן – צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "אצל דודי", א.ת רמת השרון, 03-5492370

>> בשבוע שעבר ב-60\60: עוף עם אורז אדום וירקות
>> ולילדים שבינינו: הנה 3 מתכונים לפסטות מהממות